31 maaliskuuta 2016

MAALISKUUN VIKA


Kylläpäs taas kuukausi meni sellaista haipakkaa. Maaliskuun viimeinen päivä puolessa välin. Tällä viikolla on taas tuntunut siltä, ettei päivissä riitä tunnit. Eilen illalla lenkillä kävelin välillä silmät kiinni, mutta ei auttanut ajatusten vaihtoon töistä pois. Niinpä kotiin tullessa siivosin. Koti siivottuna ja tiskit tehtynä oli taas paljon kivempi jatkaa töitä. Terapeuttista tuo puunaaminen ja jynssääminen!

Mitäs maaliskuussa tapahtui? Suurin muutos kotona oli keittiön uusi seinälaatoitus. Nyt on keittiö niin mun mieleen!

Mukavaa torstaita.

28 maaliskuuta 2016

NYT ON VÄRIÄ



Pääsiäiseksi ostin pöydät täyteen keltaisia kukkia. Harvoin meillä pirteää keltaista näkee, mutta vähän pääsiäistunnelmaa ja keväistä fiilistä kotiin. 

Kohta on pääsiäinen ohi. Päivät kuluivat perheen kanssa yhdessä ollen, ystäviä nähden, kyläillessä ja ulkoillessa ja tietenkin syödessä. Tänään jos saisimme vielä ystäväperheen kylään.

Ihanaa iltaa!

27 maaliskuuta 2016

PASTELLINEN PÄÄSIÄISKAKKU


Tänään meillä oli siskoni perhe syömässä ja leivoin pääsiäiseen sopivan pastellisen kakun. Mangojuustokakkua kuorrutteella. Herkullista oli, jos tykkää mangosta :).


MANGOJUUSTOKAKKU
(noin 20 cm vuokaan)

Pohja:
  220 g kaurakeksejä
  120 g voita

Täyte:
  200 g mangotuorejuustoa 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
  4dl kermaa
  2 prk mangososetta (piltti)
  2 tl vaniljasokeria
  10 liivatelehteä
 
Kuorrute:
kermaa ja vihreää elintarvikeväriä

Täplät:
1 tl öljyä
1 tl tummaa kaakaojauhetta
+sivellin 

sekä koristeeksi karkkia.
 
Murskaa kaurakeksit ja sekoita voisula sekaan. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
 
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma. Lisää tuorejuustot, vaniljasokeri ja mangosose kerman sekaan ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata liivatelehdet pieneen määrään kiehuvaa vettä. Lisää liivateseos täytteeseen sekoittaen samalla koko ajan. Kaada vuokaan ja laita kylmään hyytymään, mielellään yön yli.
 
Ennen tarjoilua vatkaa kerma ja lisää lopuksi sokeri sekä väriaine. Kuorruta kakku. Seuraavaksi sekoita öljy ja kaakaojauhe. Ja sitten sivellintä apuna käyttäen roiski pisarat kakkuun ja laita muutama kourallinen karkkia koristeeksi.

26 maaliskuuta 2016

ISTUTUS PUUHIA


Vasta yksi vapaa päivä takana ja paljon on ehtinyt jo tekemään. Vieraita ja kyläilyä, ulkoilua ja yhdessäoloa. Sain taas hetkeksi ihanan tytön seurakseni, kun mieheni on töissä.

Viikolla istutin kuistille kevätkukat. Narsissia ja helmililjaa. Kovimmiksi pakkasöiksi nostin sisälle ettei heti mene pilalle. L:stä sain istutusseuraa. Tarkasti katseli ja nuuhki mitä ruukkuihin menee :). On se kyllä sellainen rakas <3.

25 maaliskuuta 2016

KATTAUSTA

~ja hyvää ruokaa~


Palmusunnuntaita tein pitkästä aikaa karjalanpaistia. Perunoita, porkkanoita, salaattia sekä karjalanpiirakoita lisukkeena. Niin herkullista! Lapsuudenkotonani karjalanpaistia oli usein sunnuntaisin ruokana, oli ihan yksi mun lempiruuista.

Värien iloa pääsiäiskattauksessa. Keltaista, vihreää ja oranssia. Servetit olen ostanut joskus Granitista, Helsingissä käydessä. Ja tuo Skandinavisk sommar kynttilä tuoksuu niin raikkaalle. Just nappituoksu kevään odotukseen.

Rauhallista pitkäperjantaita!

24 maaliskuuta 2016

PÄÄSIÄISTÄ TASOLLA


Vielä yksi työpäivä ennen vapaita. Eilen saimme 2 vuotiaan täditettävän yökylään <3. Soitti iltapäivästä ja sanoi että Heiniä ikävä <3. Pyysin yökylään niin oli puhelun jälkeen innoissaan pakanut laukut ja pukenut ulkovaatteet :). Eikä kuulemma muutama työjuttukaan haittaa :).

Tulppaanit on niin pääsiäiskukkia, muuten meillä ei niitä ole oikeastaan ollut tuolleen yksittäisenä kimppuna. Mutta pääsiäisenä kyllä. Pääsiäiskoristeina muutama virpomisoksa sekä tuo iso maalattu muna.

Kivaa torstaita!

22 maaliskuuta 2016

MANGOPANNACOTTA

~pääsiäisen jälkiruokaa~

Herkullista ja todella helppoa jälkiruokaa tai miksei kahvillekin. En ollut aiemmin tehnyt pannacottaa varmaankin ajattelin sen olevan niin vaikeaa ;). Tästä tuli niin herkullista, että jälkiruokien suosikiksi nousee. Ja makuja voi tehdä vaikka minkälaisia, kaikille jotain.

Ainekset(4-6):

4 dl kuohukermaa
1 dl hyytelösokeria (multi)
1 prk mangososetta 

Koristeluun mangososetta ja pääsiäiskarkkeja tai tuoreita marjoja ja hedelmiä.
Laita aineet kattilaan ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Kaada annoskulhoihin ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Ihanaa tiistaita!

20 maaliskuuta 2016

KEITTIÖN UUSI ILME


No nyt on kuvia uudistuneesta keittiöstä :). Jep, mun mielestä välitilan laatat ei olleet "mun näköiset" joten vaihtoon meni.  Alkuviikosta kävi raksamies poistamassa entiset laatat ja laittamassa uudet laatat tilalle. Siskolleni kerroin aiemmin, että olen suunnitellut pientä remppaa. Hän olikin jo kuulemma odotellut milloin vaihdan laatat :).

Keittiöstä tuli nyt entistä valoisampi ja kotoisampi. Olenkin tässä nyt ihastellut keittiötä. Leiponut ja tehnyt ruokaa uudella innolla. Mitäs tykkäätte?

Mukavaa palmusunnuntaita!

18 maaliskuuta 2016

TÄNÄÄN


..olen nauttinut auringonpaisteesta ja keväästä.
 Herännyt jo tuntia aiemmin, jotta saan nauttia tästä upeasta säästä enemmän.
 Ollut pirteämpi.
Tehnyt tällä viikolla niin paljon töitä, että ajattelin ottaa illan rennosti tyttöporukan kanssa.
Ihastellut kodin muutosta.
 Lenkkeilyt L:n kanssa.
Ja miettinyt pääsiäisleivonnaisia ja ehtinyt uusia ohjeita.

Mukavaa viikonloppua!

Ja vielä on muutama päivä aikaa osallistua tähän arvontaan!