26 maaliskuuta 2023

KUULUMISIA – KOIRAN PARANTELUA

 

Täällä on ollut niin stressaavat 9 päivää takana kun nuorempi ja pienempi koira satutti itsensä ja seuraavana aamuna (ja pitkin päivää) huusi kivusta niin sydäntä särkevästi. Käytin jo kuukausi sitten eri eläinlääkärissä ja siellä ei tutkinut muuten kuin vähän kokeilemalla että tuntuu olevan jumissa, ehkä ajatteli että olen vain hysteerinen koiran omistaja. No nyt sitten viime viikolla otettiin kaikki röntgenkuvat sekä verikokeet. Ja löytyihän sieltä jotain. Rintalastan alapäässä oli muutosta/murtumaa, tulehdusarvot koholla ja maksa-arvot koholla. No ehkä tämä murtuma tuli vasta viime viikolla.

 


Nyt sitten siirryttiin haimavikaisen ruokavaliosta maksavikaisen ruokavalioon. Ensin lähti hyvin paranemaan ja sitten tuli takapakkia kun hyppäsi etukuistilla portaat ala ja sen jälkeen luultavasti kipulääkkeistä tuli mahakivut jne. Eilinen päivä näytti jo paremmalta, mutta maha vielä kipeähkö ja saa syöttämällä syöttää ja yrittää saada syömään.

 


Aamuisin keitän kanaa, että saisin syömään ja sitten menee märkäruokakin ja ruokaan piilotettu antibiootti. Siirryin nukkumaan lattialle, ettei pieni hypi turhaan sänkyyn tai pyydä nostamaan sänkyyn, kun nyt ei voi nostella lainkaan. Enkä vielä uskalla testata kestäisikö nostaa, ettei vaan enää tule takapakkia paranemiseen. Mitenkähän kauan murtumissa menee, että uskaltaisi testata koiran nostamista syliin?

 


Onneksi meillä on aidattu takapiha missä pieni voi käydä, koska lenkeille ei voi nyt ottaa. Saa vielä hetken aikaa parannella itseään ennen kuin uskallan valjaita laittaa. Onneksi on vielä lunta, niin sain tehtyä takapihalle lumesta luiskan, mitä pitkin koira pääsee terassilta pihalle ja takasin.

 

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

 

2 kommenttia:

  1. Koiran sairastaminen lamaannuttaa suuresti myös omistajan. Toivottavasti parantuminen sujuu hyvin. Kipua kun ei aina koirasta näe tai sitä missä kohdin parantuminen on käynnissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ja joo paraneminen lähti sujumaan, mutta nyt ei taida maha sittenkään kestää maksavikaisen ruokaa. Aamulla oli taas niin kipeä maha. Harmittavaa. Mutta pitää siirtyä takaisin entiseen ruokaan ja toivoa että maksa-arvot lähtee laskuun. Just aamulla googlettelin murtuman paranemista ja oli että ekat viikot kipeitä ja sitten lähtee paraneminen. Eilen jo kiljui lenkille mukaan (jätin kotiin eikä tykännyt) ja sit uskalsin nostaa syliin eikä tullut kiljuntaa, ihanaa.

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.