01 toukokuuta 2024

JUHLIEN TARJOILUT JA TEEMAAN SOPIVAT KERTAKÄYTTÖASTIAT

 

Meillä valittiin A:n kanssa juhlien teemaksi kirsikat. No eipä löytynyt nettikaupoista teemaan sopivia kertakäyttöastioita, joten maalasin ne itse. Tilasin osan astioista ilmapallojen kanssa nettikaupasta ja osan ostin cittarista. Ja aika kivat kirsikat sai maalaamalla. Jos nyt haluaa kirsikkateemaisia kertakäyttöastioita, löytyy niitä Konges Sloedin valikoimasta, esimerkiksi Kaiku Kids -lastenvaatekauppa myy niitä.


 

Kaverisynttäreillä täytekakkuna toimi berliininmunkeista tehty munkkikakku. Laitoin munkit puoliksi ja koristeeksi syötäviä kukkia, vaahtokarkkeja sekä marenkia. Lisäksi poppareita, hedelmiä ja nakit ja ranskalaiset.

 

Muissa juhlissa tarjolla oli siskoni tekemää niin herkullista täytekakkua. Suklaakakkupohja ja täytteenä passionmousse valkosuklaarouheella. Koristelin kakun vielä ruseteilla.

 

Tässä muuten herkullisin salaatti, mistä on tullut minun bravuuri:

  • salaattisekoitus (ostan aina valmiiksi pestyjä ja pilkottuja sekoituksia)
  • appelsiinia
  • hunajamarinoitu kana
  • feta 
  • kevätsipuli 
  • viinirypäle 
  • kurkku

 

Lisäksi kinkkupiirakkaa, hedelmiä, karkkia, poppareita ja ranskalaisia ja nakkeja lapsille.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

27 huhtikuuta 2024

JUHLIEN HELPPO JA NÄYTTÄVÄ KORISTELU

 


Helposti toteutettava ja näyttävä koristelu juhliin: ilmapallotaivas. Tilasin kirsikkateemaan sopivia ilmapalloja reilusti ja sitten niitä puhallettiin juhlia edeltävänä iltana koko perheen voimin. Kiinnitin ilmapalloihin valkoiset satiininauhat, mutta lahjanaru sopii yhtä lailla.

 


Kun pallot olivat valmiit, kiinnitin pallot ilmapallotarroja apuna käyttäen olohuoneen kattoon. Sikin sokin kolmen väriset pallot kattoon ja koristelu oli siinä. Lisäksi 6-numero laitettiin samoilla ilmapallotarroilla seinään kiinni.

 


Heliumpallot tulevat niin paljon enemmän maksaa, niin ihan perinteisesti puhaltamalla saa samanlaisen koristelun liimaamalla pallot tarroilla kattoon. Tosi monet luulivatkin palloja heliumilla täytetyiksi. Luulen, että jatkossa meillä koristellaan näin juhliin. Ja koska koirat pelkäävät pitkin kotia pomppivia ilmapalloja, näin katossa ollessa koirat eivät edes tiedä palloista mitään.


 

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin