14 toukokuuta 2024

MAKUUHUONEEN TUNNELMAA

 


Hyvät yöunet omassa sängyssä on niin parasta mitä tiedän. Tulee aina silloin mieleen, kun on muutaman yön nukkunut niin, että herää joka kerta kun kääntää kylkeä (olen nukkunut viimeisen viikon lattialla koirien kanssa). Ennen osasin nukkua valoisassa, mutta nyt kun on tottunut pimennysverhojen tuomaan pimeyteen, on pimeys yksi osa hyvien unien reseptiä.

 

En ole vieläkään saanut aikaiseksi ostaa uusia petivaatteita, on menty yksillä valkoisilla ja noilla tummilla. Viime päivät olen ihastellut upeita väriyhdistelmiä vanhoissa puutaloissa ja ehkäpä meidän makuuhuoneemme sävyihin kävisi vihertävät vuodevaatteet. Kesäksi vihertävät kukkalakanat voisi olla aika kivat. Vihreä-ruskea tai vihreä-violetti on upeita sävy-yhdistelmiä ja koska tuo sängynpäädyn penkki taittaa violettiin voisi vihertävät lakanat olla just  hyvät.

 


Yöpöytänä on muuten nyt eteisessä aiemmin ollut sivupöytä. Suuremman sohvapöydän sängynvierestä vein terassille kesän ajaksi ja kyllähän tuo sivupöytä on mitoiltaan parempi yöpöydäksi.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

09 toukokuuta 2024

MINITALO LASTENHUONEESEEN

 

Onko tuttua: äiti mulla ei oo mitään tekemistä. Lause mitä kuulee aina välillä, mutta niin vaan sitä tekemistä lopulta löytyy, kun kävelee omaan huoneeseen ja löytää joko leikkien ääreen tai työpöydälle kirjoittamaan tai piirtämään.

 


 

Syntymäpäivälahjaksi hommattiin A:lle ihana puinen minitalo. Ensiksi löysin netistä Liewoodin talon, jota ei kumminkaan missään suomalaisessa nettikaupassa ollut enää myynnissä, eikä valmistajan valikoimassakaan. Niinpä googletin ja lopulta löysin ulkomaalaisesta nettikaupasta, joka vaikutti turvalliselta tilata ja eipä mennyt montaa päivää, kun tilaus tuli perille. Talo toimii niin hevostallina, leirikämppänä kuin Sylvanian Families hahmojen kotina. Ostin nuo samaa sarjaa olevat puiset kalusteet samalla.

 


 

Jotta A:n on helppo siivota huone myös itse, hommasin sängyn vierelle hyllykön, jonka eri lokerikkoihin on kätevä järjestellä erilaiset lelut. Ihanasti sai lisää säilytystilaa. Hyllykkö on Zara Homesta. 

 


 

Työpöytä on myös nykyisin A:n askartelu-, väritys- ja kirjoituspöytänä. Hän tykkää kovasti askartelusta ja kaikesta kirjoittelusta. Tekee itselleen laskutehtäviä jne. Sellaisia pieniä lisäyksiä tullut kevään ja talven aikana neidin huoneeseen.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin


01 toukokuuta 2024

JUHLIEN TARJOILUT JA TEEMAAN SOPIVAT KERTAKÄYTTÖASTIAT

 

Meillä valittiin A:n kanssa juhlien teemaksi kirsikat. No eipä löytynyt nettikaupoista teemaan sopivia kertakäyttöastioita, joten maalasin ne itse. Tilasin osan astioista ilmapallojen kanssa nettikaupasta ja osan ostin cittarista. Ja aika kivat kirsikat sai maalaamalla. Jos nyt haluaa kirsikkateemaisia kertakäyttöastioita, löytyy niitä Konges Sloedin valikoimasta, esimerkiksi Kaiku Kids -lastenvaatekauppa myy niitä.


 

Kaverisynttäreillä täytekakkuna toimi berliininmunkeista tehty munkkikakku. Laitoin munkit puoliksi ja koristeeksi syötäviä kukkia, vaahtokarkkeja sekä marenkia. Lisäksi poppareita, hedelmiä ja nakit ja ranskalaiset.

 

Muissa juhlissa tarjolla oli siskoni tekemää niin herkullista täytekakkua. Suklaakakkupohja ja täytteenä passionmousse valkosuklaarouheella. Koristelin kakun vielä ruseteilla.

 

Tässä muuten herkullisin salaatti, mistä on tullut minun bravuuri:

  • salaattisekoitus (ostan aina valmiiksi pestyjä ja pilkottuja sekoituksia)
  • appelsiinia
  • hunajamarinoitu kana
  • feta 
  • kevätsipuli 
  • viinirypäle 
  • kurkku

 

Lisäksi kinkkupiirakkaa, hedelmiä, karkkia, poppareita ja ranskalaisia ja nakkeja lapsille.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin