09 kesäkuuta 2019

KOTI ARJEN HELPOTTAJANA


Tykkään meidän kodista hirmuisen paljon ja mielestäni onnistuin suunnittelemaan meille toimivan kodin, jossa kaikki toimii ja kaikella on paikkansa. Mikä kodissamme on sellaista mikä tuo helpotusta arkeen? Ja mitä muuttaisin?

 
Villa H, piha ja puutarha, chihuahua, moskovan kaunotar, lasisettu terassi, aidattu piha


Muotoseikka –blogin Vilja haastoi Sisustusbloggaaja –porukkamme pohtimaan oman kotimme arjen sujuvuutta.


Mikä sinun kodissasi helpottaa arjen sujuvuutta? Mikä taas tekee arjesta hankalampaa? Mistä et arjen toimivuuden nimissä luopuisi? Entä minkä muuttaisit, jos voisit?
 

Mikä helpottaa arjen sujuvuutta: 

puutarha, piha, aidattu piha, chihuahua, koirat
Villa H, terassi, lumon, lasitettu terassi, aidattu piha
Villa H, lasitettu terassi, lumon,
puutarha, piha, aidattu piha, chihuahua, koirat

 

Aidattu piha


Yksi parhaista arjen helpottajista on aidattu piha. Se että, koiramme saa juosta vapaana pihamaalla ja seurata mitä teemme pihalla. Kun kitken pensasaitaa, istutan puskia, leikkaan nurmikkoa tai luen kirjaa auringossa. Koiramme on nimittäin aina siellä missä minä. Jos hiivin takapihalle koirien nukkuessa, kohta he ovat jo oven takana odottamassa ulos pääsyä. Miten helppo on yöllä laskea koirat tarpeille pihamaalle, kun se on aidattu. Ja toisekseen nyt ei tarvitse suojata kesäisin pensaita jäniksiltä, koska ne eivät pääse aidan yli.
 
 
Villa H, wc, wc:n sijainti, toimivampi arki
Villa H, wc, wc:n sijainti, toimivampi arki, wc:n sisustuswc:n sijainti


Se että toinen wc sijaitsee heti eteisen lähettyvillä, helpottaa arkea huomattavasti. Voi kiireessä vaikka kengät jalassa juosta vielä wc:hen pesemään käsiä tai viedä koira altaaseen tassun pesulle lenkiltä tullessa. Tämä wc on eteisen seinän takana ja kodinhoitohuoneen toisessa päässä liukuovella suljettavissa. Tämä on myös meidän käytetyin ja pienin vessa.
 

Villa H, eteinen, toimiva arki, sisustus, y-tuoli, eteisen sisustus
Villa H, eteinen, toimiva arki, sisustus, y-tuoli, eteisen sisustus
Villa H, eteinen, toimiva arki, sisustus, eteisen sisustus
 


Tilava ja toimiva eteinen


Meillä eteinen on reilu kolme metriä pitkä ja noin 1,8 metriä leveä. Liukuovikaapisto kätkee sisäänsä niin kaikki ulkovaatteet kuin kengätkin ja koirien ruokasäkit. Suunnittelin kaapin sisällön niin että siellä on kengille hyllyjä yksi rivi sekä korit hanskoille jne. ja tanko ja hyllyt takeille ja toppahousuille. Sillä hetkellä käytössä olevat takit löytyy liukuoven vastapäätä olevasta naulakosta, joka toimii vierasnaulakkona myös, ja kengät rivissä naulakon alta.
 

khh, Villa H
eteinen, Villa H, liukuovikaapisto
Villa H, vaatekaappi, makuuhuone
 


Säilytystilat ja järjestys


Riittävä säilytystila, tai enneminkin tärkeintä mielestäni on arjen toimivuudessa se, että kaikella on paikkansa ja nämä paikat on järjestyksessä. Rakastan kaappien järjestelyä ja teen sitä monesti ihan huvikseenkin jo järjestyksessä oleviin kaappeihin. Kun kaikki tavarat ovat aina omalla paikallaan, ne löytyvät tarvittaessa nopeasti. Ja tavaraa vain omaan tarpeeseen, miksi säilyttää kaapeissa mitään itselle tarpeetonta…

Meillä on kiinteät kaapit makuuhuoneessa, eteisessä ja kodinhoitohuoneessa. Hyllykkö/ kaappi olohuoneessa, vierashuoneessa ja työhuoneessa. Ja näissä kaikissa kaapeissa on myös tyhjää tilaa. Niin ja löytyy meillä myös reilu yhdistetty tekninen tila ja lämmin varasto.

Tilava pesuhuone ja kaksi suihkua


Halusin kaksi suihkua ja poreammeen ja niinpä pesuhuoneesta tuli tilava koska neliöitä näille kaikille tarvitaan. Amme on niin pelastus varsinkin kun lapsia yökylässä. Saunan lasiseinän ansiosta voin samalla saunoa rauhassa kun lapset uivat ja leikkivät ammeessa. Ja kaksi suihkua, me saunotaan usein ja tietysti aina ollaan samaan aikaan suihkussa, joten en kyllä mistään hinnasta jättäisi toista suihkua pois. Ja ei sitä vettä kulu sen enempää onko yksi vai kaksi suihkua, koska meillä muutenkin käytetään vettä säästeliäästi suihkussa ollessa.

 

Mitä muuttaisin kotona?


Villa H, olohuone, takka, sisustus, kodin sisustus
Villa H, olohuone, takka, sisustus, kodin sisustus


Takka


Näin innokkaana sisustajana tykkäisin vaihtaa joskus olohuoneessa järjestystä, mutta takka vie toiselta seinustalta sellaisen palan, ettei järjestystä vaihdella. Olen jo suunnitellut monesti takalle toista paikkaa. Esimerkiksi tuossa eteisen ja terassin oven välissä olisi just hyvä tyhjä tila takalle. Eihän se vaatisi kuin entisen takan purkua ja uuden tekemistä, heh. Miksi halusinkaan alun perin niin ison takan?

 
Villa H, piha ja puutarha, etukuisti, kuisti, viherkasvit


Kuisti


Pieni kuisti ja lumituisku saivat taas viime talvena haaveilemaan suuremmasta etukuistista. Lumimyräkän aikaan lumi pakkaantuu useasti tuohon etuoven ja kulkuväylän kohtaan suureksi keoksi, niinpä jo talvella piirsin lupakuvat isommasta kuistista, mutta kevään ja kesän koittaessa ei kuistille taaskaan ole tarvetta ja haave suuremmasta kuistista häviää. Katsotaan kaivanko kuvat ensi talvena taas esille ;).

 

Kertokaapa te, mitkä ovat teidän kotinne toimivimmat ratkaisut ja mitä muuttaisit?

 

Seuraa Villa H:


 

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja hyvin samanlaisia juttuja itse arvostan kodissamme sekä arjessamme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa, kiva kun tykkäsit ja kommentoit! Arki on kyllä parasta ja se että se toimii niin vielä parempaa :)

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.