20 elokuuta 2015

PARASTA MUSTIKKAPIIRAKKAA


Vieraita tulossa ja eikä mitään tarjottavaa? Niinpä leivoin lauantaina ennen vieraiden tuloa pikaisesti mustikkapiirakan. Ja ai että kun tuli herkullista. Parasta mustikkapiirakkaa pitkään aikaan!

pohja (vuoka):
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl grahamjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa kananmuna joukkoon. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää taikinaan. Levitä taikina pyöreään vuokaan.

täyte:
2 dl kermaviiliä
noin 1,5 dl Flora vanillaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria

mustikoita

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte pohjan päälle. Ripottele lopuksi mustikoita oman maun mukaan (laitoin ehkä 1 dl). 

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Herkullista torstaita!

6 kommenttia:

  1. Aika samis ohjeella syntyy minunkin lemppari mustipiirakka! Tai piirakka yleensäkin, vuodenajan mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen melkein aina mustikkapiirakkaa.. just eilen pakastin 5 kg mustikkaa talveksi. Nam!

      Poista
  2. Mustikkapiirakka on niin hyvää, mä en ole koskaan käyttänyt tota flora vaniljaa piirakkaa joten täytyy ottaa testiin tämä ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ja mullahan noita mustikoita on vain muutamia aina tuossa piirakassa ;D. Miekin käytin nyt ekaa kertaa ku oli avattu purkki jääkaapissa. Ja niin hyvää tuli, että tästä lähin teen siihen! Ei tarvinnut erikseen vaniljasokeria enää...

      Poista
  3. Yleensä käyttämäni ohje, mamman marjapiiras, on samanmoinen, mutta vaniljakastike puuttuu. Testasin tänään tämän ohjeesi, tosin mustikoita laitoin 3 dl ja vadelmia 1 dl. Vaniljakastike tekee piirakasta samettisen pehmeän, erinomaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikka-vadelma piirakkaa kuulostaa niin herkulliselta! Nam! Eikö teekin! Miekin tein nyt eka kertaa tuon piirakan vaniljakastikkella. Kiva kun tykkäsit ja kommentoit :)

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.