06 heinäkuuta 2019

KESÄN HELPOIN JA RAPEIN MANSIKKAKAKKU


helppo ja rapea mansikkakakku, nopea ja helppo, leivonta, resepti
 

Tässä tulee resepti kesän helpoimpaan mansikkakakkuun!  Tai mustikkakakku. Aikaa menee noin 15 minuuttia taikinan tekoon ja pohjien paistamiseen yhteensä. Eli nopeaa kuin mikä. Alkuperäinen ohje, mitä hieman muokkasin, on tämän kevään yhteishyvä-lehdestä.

 

Tarvitset:
 
1 pss (100 g) mantelilastuja
100 g voita
3 rkl gluteenitonta jauhoa
2 rkl kauramaitoa
1 dl ruokosokeria
1 rkl siirappia

Villa H, sisustus, terassi, Hay terrazzo pöytä, terassin sisustus,
 

Pilko voi kattilaan ja lisää muut aineet sekaan. Kuumenna sekoitellen ja anna kiehahtaa noin puoli minuuttia.
 

Jaa taikina neljäksi pyöreäksi levyksi kahdelle pellille. Huom. leviää paljon uunissa. Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat leivinpaperista. Kokoa kakku juuri ennen tarjoamista, että levyt ovat rapeita. Täytteeksi käy esimerkiksi kaurakerma tai vegejäätelö sekä tuoreet marjat. Koristele lopuksi kakku vaikkapa tuoreilla mansikoilla ja syötävillä kukilla.

helppo ja rapea mansikkakakku, nopea ja helppo, leivonta, resepti
 

Tein nyt minikakkuja ja kokosin yhdestä pyöreästä kakkupohjasta aina yhden kakun leikkaamalla sen neljään osaan. Täytteeksi laitoin vaniljakaurajäätelöä sekä mustikoita pakkasesta. Ja oli niin herkullista!

 

Villa H:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.