28 helmikuuta 2012

SÄHKÖSUUNNITTELUA

Kävin eilen sähkösuunnittelijan luona. Oon hieman myöhässä, mutta vielä on onneksi aikaa muutama viikko... Sähkösuunnitelma tulee olla tehtaalla hyvissä ajoin, jotta putkitukset elementteihin tulee oikein..  ja on se mukava että kaikki on valmiina ajoissa :). Olin jo jotain miettinytkin valmiiksi, mitä haluaisin. Mutta nyt kaikki on selvempää ja sain vielä suunnittelijalta uusia ideoita. Pihavalot on vielä auki ja tässä vaiheessa jätetäänkin vaan varaus. Pihasuunnitelman teko ei ole mun juttu, niin se katsotaan myöhemmin.

Meille tulee paljon spotteja, esim. meidän mh, k, oh, ph ja et:seen. Niin ja ulos tulee spotteja räystään alle pitkille sivuille, ainakin etupihalle. En halua seinään kiinnitettäviä ulkovaloja. Kyllästyisin kumminkin niihin äkkiä. Monella on spotit myös takan päällä, mutta en ajatellut laittaa. Takka itessään on sitä varten, että sieltä tulee kaunista valoa, niin miksi siihen laittaa spotteja, en tiedä.

Makuuhuoneeseen tulee spotit liukuovikaapiston eteen sekä yleisvalo keskelle huonetta ja sitten paikat sängyn molemmin puolin katosta roikkuville valaisimille. Alla inspiskuva.

Kuva lainattu täältä.
Terassille tulee terassin pintaan upotetut valaisimet seinän vierustoille. Olin ajatellut kattoon valot samalla lailla, mutta suunnittelijalla olikin hyvä idea. 

Ruokapöydän päälle tulee paikka kolmelle valaisimelle. Voi sitten laittaa joko kaksi pienempää tai yhden isomman valaisime jne. Hyvä tässä vaiheessa laittaa eri vaihtoehtoja. Ja sitten jos haluaakin kääntää pöydän toisinpäin, niin ehkä joku valaisimista sattuu pöydän keskelle :). 

Tämä tulee olkariin tai sitten ruokapöydän päälle.

Kuvat lainattu täältä.
Keittiön välitilaan meillä tulee se lasi, joten en halunnut sinne kaappien alapuolelle sellaista isoa pistorasiamötikkää. Ja toiseksi en halua, että sitä lasia pitää leikata. Joten sinne päätyseinälle ei tule ollenkaan pistorasioita, vaan ne laitetaankin sivuseinille, molempiin päätyihin tason sivuille. Keittiöön on tulossa myös sellainen digiradio ja kaiutin valokatkaisimen yläpuolelle samaan linjaan.. Saarekkeeseen liesikuvun molemmin puolin tulee ainakin varaus riippuvalaisimille.


Tällaisia pistorasioita yms. olen ajatellut:

Kuva lainattu täältä.
Saunaan sekä pesuhuoneeseen ammeen päälle tulee kuidut. Saunaan seinän vierustoille ja ehkä selkänojiin. Wc:hin tulee peilin päälle peilin mittaiset halogeenivalot. Suurempaan wc:hen saattaa tulla sinne peilin taakse molemmille sivuille.. saa nähdä, en ole niitä vielä miettinyt.

Siinäpä olikin taas jonkinmoista pohdintaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.