23 kesäkuuta 2013

MUSTIKKAHERKKUA



Leivoin Juhannuskakuksi pavlovaa. Niin herkkua ja helppoa.

Marengit:

6 kananmunan valkuaista
4 dl tomusokeria

Erottele valkuaiset keltuaisista. Laita valkuaiset ja tomusokeri kulhoon, jonka alapuolella on kiehuvaa vettä kattilassa. Hämmennä seosta, jotta sokeri sekoittuisi. Nosta kulho kattilan päältä ja vatkaa seos kovaksi vaahdoksi. Vatkaa noin 10-15 min, niin että seoksesta tulee todella jämäkkää ja kiiltävää. Muotoile massasta pari levyä pellille. Anna marenkilevyjen paistua uunissa ainakin 90 minuuttia noin 130-140 asteessa.

Keltuaisvaahto:

6 kananmunan keltuaista 
4 dl maitoa
2 tl perunajauhoja 
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna. Älä kiehauta. Jäähdytä paksu seos.
Marenkipohjien väliin keltuaisvaahtoa sekä mustikoita ja päälle Flora vanillaa ja mustikoita. Ja nauti!

4 kommenttia:

  1. Tämä oli suussa sulavaa! Suosittelen kokeilemaan muitakin. Kiitos <3

    VastaaPoista
  2. Ai herkku, kuulostaa hyvältä. Pakko melkein kokeilla !

    VastaaPoista