03 tammikuuta 2014

APPELSIINI-PUOLUKKAKAKKU


Piparit ja appelsiinituorejuusto käy kyllä niin loistavasti yhteen. Ohjeen otin talo ja koti -lehden mukana tulleesta ohjevihkosesta (marraskuun nro:sta).

Appelsiini-puolukkakakku

pohja:
250 g piparkakkuja
100 g voita

täyte:
600 g appelsiinituorejuustoa 
(korvasin 200 g maustamattomalla tuorejuustolla)
200 g ranskankermaa
2 dl ruokosokeria
1 vaniljatangon siemenet
1 dl kermaa
3/4 dl perunajauhoja
4 munaa
100 g puolukoita

pinnalle
puolukoita ja tomusokeria

1. vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa piparit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.

2. Laita täytteen aineet kulhoon (paitsi puolukat) ja sekoita vatkaimella. Lopuksi sekoita puolukat varovasti joukkoon.  Lisää seos vuokaan.

3. Paista 175 asteessa noin tunti. Säilytä jääkaapissa ja koristele ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta ja helpolta, riittikö tuo maustamaton tuorejuusto 200g korvaamaan tuo ohjeen appelsiinituorejuuston 600g? Hienoa tuossa ei tarvitse" läträtä" liivatteilla. kokeilempa, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli! eiii!! kun korvasin 200 g appelsiinituorejuustosta 200 g maustamattomalla, koska kaupassa ei ollu kun kaks purkkia tuota appelsiinituorejuustoa.. höh, anteeks hieman virheellinen kirjoitus... Mut tosiaan yhteensä 600 g tuorejuustoa, niin onnistuu :). Tää oli kyllä hyvää...

      Poista
  2. Voi, kuinka kauniit kuvat! Nyt tiedän mihin käytän pakastimessa olevia puolukoita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa marja ja kiitos paljon! Tosiaan tähän saa niitä puolukoita hupenemaan ;). Vaihtoehtona oli ohjeessa karpalot koristeeksi..

      Poista
  3. Puolukasta en hirveästi kyllä tykkää, mutta näyttää todella herrrkulliselta, slurps!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän nuo puolukat toi just sopivasti kirpakkuutta. Herkullista! :)

      Poista