Kuusi pientä päärynää, siinä oli tämän vuoden päärynäsato. Mietin eilen mitä leipoisin niistä... Ja tuli kyllä niin täydellistä kaurapäärynäpaistosta. Toivottavasti ensi vuonna tulisi taas muutama päärynä enemmän..
Kaurapäärynäpaistos (4 annosta):
noin 6 pientä päärynää
100 g voita
1 dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja
Kuori ja pilko päärynät vuokiin. Sulata voi ja sekoita muut ainekset joukkoon. Lisää seos päärynäpalojen päälle ja laita uuniin. Paista noin 200 asteessa 20 min.
Niin herkullista lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Voi miten ihanaa että päärynä tuottaa satoa! ...vähäistä, mutta kuitenkin :)
VastaaPoistaNo niinpä, omenapuista ei tullut yhtäkään ;). Pitäis istuttaakin toinen päärynäpuu.. näähän on jopa parempia kuin omenat..
PoistaIhania pikku päärynöitä, paljon kauniimpia kuin kaupasta ostetut! Ja taatusti tuli herkullinen jälkkäri!
VastaaPoistaSanoinkin miehelle et tälläistähän vois tehä kaupan päärynöistäkin, niin ei kuulemma tule niin hyvää ;D. heh.
PoistaUusi lukija ilmoittautuu! Aivan ihana blogi sulla :) Edellispäivänä mietin juuri päärynäpaistoksen tekemistä :D nyt löytyi sitten ohjekkin! Ajattelin linkittää myös oman blogini. Se on sisustuspainotteinen, ja oon suunnittelemassa omaa sisustusmallistoo, josta kirjottelen sinne välillä.
VastaaPoistaP.S. Siellä on myös arvonta nyt käynnissä!
http://bytiahenriikka.blogspot.fi
Kaunis kiitos Tia ja Tervetuloa :). Täähän tuli sit just sopivasti! Harmi kun nuo päärynät loppui.. oisin voinut tehdä uudestaankin.. Ja kiva kiva, mie tuunkin heti vastavierailulle :).
PoistaNams, näyttää ja kuulostaa hyvältä. Harvoin tulee syötyä päärynää, mutta pitääpä kokeila joskus. :)
VastaaPoistaOstan kaupasta tosi tosi harvoin päärynöitä, mut nyt testasin noista omista ja niin herkullista tuli. Suosittelen ;)
Poista