(Gluteeniton)
suklaakakkupohja:
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
50 g sulatettua voita
1 dl vaniljasoijamaitoa
2 1/2 dl gluteenittomia jauhoja
1/2 dl tummaa kaakaota
2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä sulatettu voi ja maito ja lisää taikinaan. Yhdistä kuiva-aineet ja sekoita varovasti taikinaan. Kaada voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ,18 cm, (pohjalle leivinpaperi) ja paista noin 50 min 175 asteessa.
täyte:
4 dl kermaa
260 g valkosuklaata
5 dl rahkaa
1dl sokeria
noin 1,5 dl mustikoita soseutettuna
8 kpl liivatelehtiä
Vatkaa kerma. Sekoita vatkaimella joukkoon sokeri ja rahka sekä sulatettu valkosuklaa ja mustikkasose. Lopuksi valuta joukkoon liivate vatkaamalla samaanaikaisesti.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kasaa kakku irtopohjavuokaan pohja-täyte kerroksiin. Ja jääkaappiin jähmettymään ainakin muutamaksi tunniksi. Mieluiten seuraavaan päivään.
Oi nam, menee testaukseen :P Tuo on aika sama kuin mun isänpäiväksi kyhäämä almost naked cake. Tai siis mun piti tehdä mustikkainen kakku mutta sulatin pakasteesta vahingossa mustaherukoita :D
VastaaPoistaIhanaa joulun odotusta <3
Pitikin käydä kurkkaa sun kakkua, niin samantapainen muuten onkin :). Mun taas piti alkuun tehdä karpaloista, mut en raaskinut käyttää viimeisiä karpaloita tähän ;)
PoistaHerkullisen näköistä! Heti alkoi tehdä mieli päiväkaffetta..mutta pelkillä pipareilla höystettynä :)
VastaaPoistaKiitos ja herkullista olikin ;).
PoistaTodella herkullisen näköinen! Miten sinä osaatkin luoda näin kauniita asioita <3
VastaaPoistaOnnistuihan tuo, vaikka onkin eka täytekakun tekele :). <3
PoistaMinkä kokoinen vuoka sulla on? Näyttää hyvältä.
VastaaPoistaOi, sepäs olikin sanottukin ohjeessa, 18 cm. Pääsen siis testaamaan :)
PoistaJoo ja nyt käytin himpun verran pienempää, ehkä 17 cm :).
PoistaMitä sulla on tuossa kakun päällä koristeena?
VastaaPoistaHeippa,
PoistaAnteeksi että vastaus viivästyy, huomasin vasta nyt kommenttisi. Tuossa päällä on mustikoita, passionhedelmää, valkosuklaata ja piparinpalasia.