24 kesäkuuta 2016

JUHANNUSAATON LEIVOS


Juhannusaaton kahvihteluun leivoin Budapest-leivoksia. Vähän jännitti miten onnistuu, mutta helppoahan tuo lopulta oli. (ohje kauneimmat Juhlat osa 1 -lehdestä).

Budapest-leivokset

pohja
5 valkuaista
2 1/2 dl sokeria
1dl mantelirouhetta
2 dl mantelijauhetta
2 1/2 rkl perunajauhoja

täyte
1 dl vaniljakreemijauhetta
1 dl appelsiinimehua
1 dl kylmää vettä
1 dl turkkilaista jogurttia
2 dl vispikermaa
3 rkl tomusokeria
pari säilykepersikkaa

koristelu
tummaa suklaata
tomusokeria

Ensiksi tehdään pohja. Yhdistä mantelirouhe, -jauhe sekä perunajauho. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri kolmessa erässä vaahtoon. Kun marenkivaahto napakkaa ja kiiltävää, kääntele kuivat aineet sekaan. Siirrä massa pursotinpussiin, jossa pyöreä tylla. Pursota massa pitkittäin leivinpaperilla vuorattuun peltiin (noin sormenpaksuisia pötköjä vieri vieren). Paista keskitasolla 175 asteessa noin 15-20 min. Niin että pinta kova ja sisus vielä pehmeää. Anna jäähtyä. Käännä sitten pohja ympäri leivinpaperille ja irroita paistopaperi.

Seuraavaksi täyte. Yhdistä vaniljakreemijauhe, appelsiinimehu, vesi sekä turkkilainen jogurtti ja sekoita hyvin. Vaahdo kerma ja tomusokeri. Kääntele kerma jogurttiseokseen. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Pilko persikat pieniksi kuutioiksi ja ripottele täytteen päälle. Rullaa pohja kääretortun tavoin. 

Lopuksi koristele sulatetulla suklaalla. Pursota ohuita suklaaraitoja ja ripauta pinnalle hieman tomusokeria.

Herkullista ja kaunista juhannusaattoa!

6 kommenttia:

  1. Budapest leivokset vadelmatäytteellä on mun ehdoton suosikki, mutta enpä ole koskaan itse leiponut. Nytpä rohkaisen mieleni.

    Mukavaa juhannusta 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, kuulostaapas sekin hyvältä! Tämä oli kyllä tosi helppoa tehdä, joten nyt vain leipomaan :). Kiitos :)

      Poista
  2. Nam, enpä olekaan tällaista herkkua koskaan maistanut tai nähnyt. Näyttää todella herkulliselta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut minäkään aiemmin, mutta nyt leivon kyllä toistekin!

      Poista
  3. Tämä oli raikasta ja makoisaa,saanko ottaa toisenkin palan??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti, vaikka kolmannenkin. Meillä ei lasketa :)

      Poista