07 kesäkuuta 2016

RAPARPERIA JA MANSIKKAA


Lauantaina vietettiin meidän tyttöporukan grilli-iltaa meillä. Salaattia, kasvisnyyttiä, kasviksia, lihaa, herkkuja ja vielä kerran herkkuja. Katoin pöydän vähän aiemmin valmiiksi. Valkoinen pellavaliina, muutama pinkki hortensia ulkoa ruukusta, kristallilasit, siniset servetit, halloum-mansikkasalaattia ja raparperimehua. Kesäistä ja hempeää. Raparperia ja mansikkaa.

Juomaksi tein raparperista kesäistä mehua. Ohjeen otin Oblig-blogista, kiitos Jutta!

Raparperimehu
1 litra vettä
2,5 dl raparperinpaloja
1 dl sokeria

Keitä raparperit vedessä niin kauan että ne pehmenee. Sitten siivilöi mehu toiseen kattilaan ja lisää sokeri. Keitä vielä hetki sekoittaen.
 
Lasit saatu bloginäkyvyyttä vastaan  KitchenTimeltä.

2 kommenttia:

  1. Ihanan väristä tuo raparperimehu! Jaksaisikohan kokeilla...?
    Hyvältä näyttää myös nuo muut kesäherkut. Mä en ymmärrä mhin mun aika menee kun en ole (muka) ehtinyt edes leipoa mitään kesäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, oikein kesäisen hempeää. Heh, leivoin nytkin puolituntia ennen kuin vieraat tuli 😀.

      Poista