14 syyskuuta 2019

KEITTIÖSSÄ - MAIDOTON RUOKAVALIO


Villa H, valkoinen keittiö, skandinaavinen keittiö, keittiön sisustus, kitchen interior

 

Viime viikot on mennyt aika lailla vain työkoneella piirrellessä ja töitä tahkoessa. Niin paljon etten ole ehtinyt blogini pariinkaan. Yrittäjänä sitä on kiitollinen kaikista töistä ja siitä, että niitä töitä on. Rakastan työtäni ja varsinkin luonnos- ja arkkitehtisuunnittelua, joten monesti työpäivät venyvätkin kun innostun tekemään töitä aamuvuoron jälkeen vielä iltavuorossa, niin kuin monesti vitsailen.
 

Sisustus, keittiö, liljat, Georg Jensen,

 
Se mistä nykyään pidän huolen työnteon tiimellyksessä, on ruokatauko ja ulkoilu. Tai myönnetään, siis L ja M pitää siitä huolen että yhteen putkeen koneella istuminen ei venähdä liian pitkäksi. Välillä pitää jumpata lattiantasossa leikittämässä koiria ja välillä käydä lenkillä raittiissa syysilmassa ja lepuutella tietokoneen ruutua tuijottaneita silmiä.
 
Keittiö, Villa H, Gubi beetle baarituolit, baarituoli, puustelli keittiö


Aloitin keväällä maidottoman ruokavalion ja ai, että miten paljon parempi olo on ollut ja maha voi pitkästä aikaa paremmin kuin hyvin. Alkuun jotkut perusruuat toi hankaluutta miten ne nyt valmistaa, mutta onneksi nykyään on niin valtavan paljon vaihtoehtoja maitotuotteille. Maidoton turkkilainen jogurtti oli tämän viikon löytö. Nimittäin se mitä olen kaivannut, on ollut hyvä maustamaton maidoton jogurtti.
 

Villa H, kasvissosekeitto, maidoton ruokavalio

 
Kasvissosekeittoon käytän muun muassa kookoskermaa ja laatikkoruokiin kaurakermaa. Perunalaatikosta tulee herkullista kun siihen laittaa sipulinmakuista kaurakermaa. Pullataikinaan olen laittanut kookosmaitoa ja pullista on tullut niin täydellisiä! Minusta on tullutkin nyt syksyllä pullantuoksuinen rouva.
 

Kodin sisustus, sisustus, valkoinen keittiö, gubi beetle, keittiön sisustus

 
Kiireisen päivän pelastus on ollut pakasteesta ostetut valmiit punajuuripyörykät ja lisukkeena vaikkapa uuniperunat. Tai pakkasesta löydetty edellisen viikon kasvissosekeitto ja kananmunat. Seuraavaksi ajattelin testata ja kehitellä maidottoman version suosikki mustikka-kermaviilipiirakkaan ja herkulliseen kasvisvoileipäkakkuun mitä olen monesti tehnyt maitotuotteisiin.

  

 Villa H: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.