22 heinäkuuta 2020

MITÄ MEILLÄ LUETAAN?


Villa H, lastenkirjat, Jamelan ystävä, Jamelan leninki, Salonki Reilukutri


Mitä meillä luetaan? Etsin ja hankin jo ennen kuin meillä oli mitään tietoa A:sta lastenkirjoja, joissa olisi tarinoita adoptiosta ja joissa monikulttuurisuus olisi arkipäivää ja joissa olisi ruskeita ihmisiä. 


Villa H, Sarika, tyttö Intiasta, Erilaiset ystäväni, kirjasuositus
Villa H, erilaiset ystäväni


Sarika, tyttö Intiasta – kirjaa meillä luettiin A:n tultua perheeseen todella paljon. Monta kertaa päivässä.  Ja nyt yhtenä lempikirjana on Erilaiset ihmiset –kirja. Siinä on ihania käännettäviä ja avattavia luukkuja. Sitä luetaan kanssa monta kertaa päivässä niin isän kuin äidin kanssa. Lisäksi Jamela – kirjoissa on ihania tarinoita sekä todella kauniit kuvat. Nämä kirjat A kantaa aina kirjakaapista muutaman koirakirjan kanssa ja sanoo äiti luetaan.


Villa H, terassi, sisustus, lukeminen
Villa H, auringon lapset, rasmus ja kulkuri


Rasmus ja kulkuri sekä auringonlapset kirjat odottavat vielä A:n kasvamista ja sitä, että hän jaksaa kuunnella pidempiä tarinoita. Niitä luetaan sitten muutaman vuoden päästä. 


Villa H, kirjavinkit, lukulistalla


Lista lastenkirjoista mitä meillä on:

Jamelan ystävä
Jamelan leninki
Sarika, tyttö Intiasta
Erilaiset ystäväni
Minun perheeni
Salonki Reilukutri
Auringonlapset
Rasmus ja kulkuri

Villa H, Salonki Reilukutri
Villa H, Jamelan leninki, Jamelan ystävä


Lastenkirjoista uutena olen tilannut (ja noita saa vieläkin) Jamela – kirjat ja Salonki Reilukutri – kirjan. Muita kirjoja ei enää uutena saa, joten olen etsinyt kirjoja käytettyinä muun muassa torista. Tuo Salonki Reilukutri on ihana riimillinen kirja.


Villa H, Trevor Noah, Laiton lapsi


Sitten kirjasuositus kirjasta mitä itse luen tällä hetkellä: Laiton lapsi, värikäs nuoruuteni Etelä-Afrikassa, Trevol Noah. Haluaisin lukea kirjan loppuun yhteen putkeen, mutta ei ole niin paljon ollut aikaa istua kirjan parissa. Ehkä viikonloppuna A:n päiväunien aikaan saan luettua kirjan loppuun.


  Villa H:

4 kommenttia:

 1. Voi kun kaikissa lapsiperheissä luettaisiin kirjoja, joissa kerrotaan, että on olemassa eri näköisiä ja taustaisia ihmisiä...Nojoo, turha toivo, koska kaikissa lapsiperheissä ei edes lueta kirjoja ollenkaan :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä sehän olisi mahtavaa. A tykkää todella paljon kun luetaan ja haluaa usein ainakn neljä kirjaa putkeen kuunnella.

   Poista
 2. On ilo katsella ja lukea blogiasi. Olet suuremmoinen ja rakastava äiti tyttärellenne. Hän on saanut ihanan elämän luonanne.
  Toivon kaikkea hyvää teille perheenä ja mukavaa kesää!
  -Ritva-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ihanasta kommentista <3. Ja ihanaa kesää sinne myös!

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.