Meidän koko perheen lempipiirakka on sitruunapai. Lupasin reseptiä, joten tästä tulee (tämä on maidoton ja gluteeniton versio). Jos laitat vehnäjauhoja, niin niitä tulee 1,5 dl.
Pohja
100 g keiju merisuola margariinia
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 dl perunajauhoja
1 1/4 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2 dl appelsiineista puristettua mehua
1 dl sokeria
3 keltuaista tai 4 pienen munan keltuaista
2 rkl perunajauhoja
½ dl sitruunamehua
25 g keiju merisuola margariinia
Marenki
3 valkuaista tai 4 pienen munan valkuaista
1 dl tomusokeria
Ensiksi tehdään
täyte. Mittaa ainekset voita lukuun ottamatta kattilaan ja kuumenna sekoittaen.
Kun kiisseli kuplahtaa, nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon voi.
Seuraavaksi pohja. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää
yhdistetyt kuivat aineet samalla sekoittaen. Taputtele taikina voideltuun
piirakkavuokaan. Ja paista 200 asteessa noin 8 min.
Lisää jäähtynyt sitruunakiisseli pohjan päälle ja paista 7 min.
Kun pohja on uunissa on nyt viimeistään aika laittaa marenki tulemaan. Vaahdota valkuaiset sokerin
kanssa kovaksi vaahdoksi. Levitä vaahto kuohkeasti piiraan päälle. Paista vielä
n. 5 min, kunnes marenki on saanut kauniin vaalean ruskean värin.
Näyttää herkulliselta. Pitää kokeilla tätä. Kiitos! Senni
VastaaPoistaTämä on tosi herkullista <3
Poista