26 toukokuuta 2023

TOUKOKUUN HELTEILLÄ TAKAPIHAN TERASSI KESÄKUNTOON

  


Miten tämä toukokuu on tuntunut erityisen lämpimältä? No lämpö ei haittaa, me on nautittu töitten ja päiväkotipäivien jälkeen jäätelöstä takapihan terassilla, minkä siivosin ja laitoin kesäkuntoon.

 


Nyt en jaksanut käsitellä terassia uudelleen, vaan ajattelin että musta väri saa tämän kesän kulua ja ehkä seuraavankin ja sitten voisin käsitellä jollain vaaleammalla tai ihan vain öljytä. Sillä musta on vaan niin kuuma paahtavassa auringon paisteessa. Laitoin terassille maton ja miten ihana siinä on nyt koirienkin paistatella päivää.


 

Tälle terassille tulee vielä uima-allas neidin vesileikkejä varten, ihana kun ne saa siirrettyä kesäksi vessasta takapihalle, niissä leikeissä hän taitaa nyt viihtyä päivästä toiseen.

 


Ajattelin säästää ja esikasvatin daalian mukuloita kesäkukiksi terasseille. Toivon että niistä tulee upea kukkaloisto heinäkuusta eteenpäin ja saan mukulat talteen seuraaviksi vuosiksi. Viimevuotinen terassilla ollut puu meni jänisten suihin talvella, joten ostin nyt sitten pihasyreenin terassille ruukkuun. Aika ihanaa kun terassilla ja terassin ympärillä on eriaikaan kukkivia pensaita ja kukkia: pensasaitana oleva isotuomipihlaja - syreenit – loistojasmike – unikot – daaliat - pallohortensia – syyshortensiat.

 


Tänä vuonna terassille hommasin sohvan, tuon pitäisi rankkasateen jälkeen olla tunnin päästä kuiva, josta ei tarvitse kantaa pehmusteita suojaan sateelta. Meillä alkaa A:n kanssa viikon päästä loma, joten varmasti meidät löytää usein täältä takapihalta.

 


Ihanaa viikonloppua!

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.