13 elokuuta 2023

NUKKELEIKKEJÄ JA OMPELUA


 

Onko viisi nukkea liikaa yhdelle? No ei taida olla, kun kaikki on leikeissä mukana. Kaikilla oma nimi, joita en kaikkia muista, ja ihana kun on kavereitten tullessa leikkimään kaikille oma nukke. Mun osallistuminen nukkeleikkeihin on vaatteiden ompelu ja nukkejen pukeminen silloin kun A ei huomaa. 

 


Yksi viime vuoden parhaista hankinnoista oli ompelukone. Kesällä ompelin A:n reikäisistä legginsseistä pinon pyöräilyshortseja A:lle ja pinon housuja nukeille. Viikolla korjasin seitsemän barbinmekkoa, mistä oli olkaimet rikki ja kevytuntsikkani mihin tuli taskun kohtaan isohko repeämä. Ja samalla innostuin piirtämään lastenvaatteita inspiraatioksi, kun mietin miksi lastenvaatteet ovat kotimaisilla brändeillä niin samanlaisia. Neljästi vuodessa sama paita tai samat housut saattaa tulla viidessä eri värissä myyntiin. Miksi ei vaikka vain kahdesti vuodessa ja jotain uutta ja ihanaa mallia? A kysyi suttuiset piirustukset nähdessään, äiti miks sä oot piirtänyt barbin vaatteita?

 


Säästän reikäset vaatteet mistä saisi vielä jotain ommeltua vaikka nukeille ja nyt mietin ompelisinko Etelä-Afrikasta ostetusta kankaasta meille hameet. Ylä-asteiässä ompelin itselle paljon housuja ja yksi vaate minkä häviäminen harmittaa, on mun suunnittelema ja ompelema valkoinen toppahame. Se olisi niin kätevä vaate vieläkin talvisin. 

 


Vielä taidan hetken harjoitella ompelutaitoja nukenvaatteille ja sitten jos innostun niin hameita meille tytöille. Ihanaa sunnuntaita!

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

2 kommenttia:

  1. Ompelutaito on kyllä niin paljon iloa ja hyötyä tuova! Itse en kerta kaikkiaan ole niin kätevä käsistäni, että pystyisin ompelemaan yhtään mitään. Lapselle balettitossuihin nauhojen ompelu käsin on jo haastavaa:) Kaupoista ostettavien nuken ja barbin vaatteiden laadussa ei hurraamista ole, mutta onneksi löysin sitten nettikauppoja, joissa myytiin kotimaisia käsityönä ommeltuja vaatteita niille. Vaikka nukkeleikit on meidän lapsella jääneet, nuket ja vaatteet ovat tallessa. Niin kiva, että pystyt käyttämään A:n risoja vaatteita nukeille, ja samalla saa just sellaisen näköisiä vaatteita kuin haluaa ja tarvitsee🦋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on, niin se vaan koulussa opeteltu taito pysyy matkassa mukana. Ylä-asteella ompelin rättikässässä monet housut itselle ja sen jälkeen oikeastaan vain muokkasin ostettuja vaatteita tarvittaessa sopivammiksi. Joo, just ne kaupassa ostetut barbinmekot hajosi nopeasti, mutta onneksi ne sai korjattua. Tosin barbin vaatteita en taida alkaa ompelemaan, niin pieniä kun ovat. Lapsena me tehtiin siskojen ja äitin kans barbeille vaatteita, mut nyt tuntuu liian näpertämiseltä :D. Hyötykäyttöön reikäiset vaatteet :).

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.