10 joulukuuta 2023

MEHILÄISVAHAKYNTTILÄT

 


Meillä oli A:n kanssa yks päivä kynttiläpaja ruokapöydän äärellä. Käärittiin pino mehiläisvahakynttilöitä. Tilasin puuterin ja luonnonvalkoisen sävyisiä mehiläisvahalevyjä kynttilöitä varten. Niin monessa upeassa sävyssä näitä levyjä löytyy, että meinasi tulla ihan valinnanvaikeus tilausta tehdessä, mutta koska tilasin yhtä sävyä 12 levyä, niin pidin tilauksen kahdessa sävyssä. 

 Yhdestä levystä tulee kaksi pitkää kynttilää. Huoneenlämpöinen levy meni helposti puoliksi, ihan vain taittamalla sen kahtia molempiin suuntiin ja sitten repäisemällä poikki. Sitten sydänlangasta sopiva pätkä (käytin 3x10SU), joka asetetaan ja painetaan levyn reunaan ja lopuksi levy rullataan sydänlangan ympärille. Painelin vielä sitten valmiista kynttilästä sen vahalevyn reunan kynttilään kiinni. Näitä oli helppo rullata lapsenkin.

 


 

Tänä vuonna päiväkodin opet ja hoitaja saa joululahjaksi mehiläisvahakynttilät ja suklaata. Sekä koska kynttilöitä on sen verran paljon, vien niitä lahjaksi läheisille, kenelle kynttilöitä voi viedä.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

4 kommenttia:

 1. Kiva idea😍 Senni

  VastaaPoista
 2. Moikka! Mistä tilasit mehiläisvahalevyt? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, Tilasin ne Lahtisen vahavalimolta, siellä oli paljon erivärejä.

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.