Muistaakseni elokuun pirkassa oli tämä limepiirakan ohje. Kuulosti
niin herkulliselta et kokeiltavahan se oli :). Mansikkahillon kanssa
todella herkullista!
Pohja:
200 g digestive-keksejä muruina
noin 100 g voita sulatettuna
Sekoita aineet tasaiseksi, laita irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 8 min.
Täyte:
4 keltuaista
1 prk kondensoitua, makeutettua maitoa (keitettyä)
3 limen mehu
Vatkaa keltuaisten rakenne rikki, lisää kondesoitumaito sekä limenmehu ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada seos pohjan päälle ja paista 175 asteessa noin 10-15 min.
Ohjeen mukaan piirakkaa ois pitänyt pitää ennen tarjoilua kylmässä noin 3 tuntia. Mut jäähdytin piirakka ehkä vain 10 min ennen tarjoilua ja oli kyllä maukasta. Ehkä jopa parempaa lämpimänä kuin kylmänä.
alkuperäinen ohje täällä.
Onpas mukava aloittaa viikonloppu kun kotikin on jo siivottu. Eilen innostuin: pyyhin pölyt, vein matot pihalle ja luuttusin koko talon, järjestelin paikat ja vaihtelin tyynynpäällisiä sekä pesin pyykkiä pari koneellista.
Oih ja voih mitä herkkukuvia!!! :)
VastaaPoistaKiitti Jenni ja olikin herkullista ;)
Poista