08 maaliskuuta 2015

KARPALO-VALKOSUKLAA

Hyvää naistenpäivää!

Viikonlopuksi leivoin karpalo-valkosuklaa mascarponekakkua. Sovelsin paria eri reseptiä ja herkullista tuli testikakusta. Ensi kerralla vaan hieman enemmän täytettä. Erottuisi nuo kolme eriväristä kerrosta hieman paremmin.

pohja:
200 g dominokeksejä
80 g voita

täyte:
noin 3 dl kermaa vatkattuna vaahdoksi
250 g mascarbone juustoa
noin 1 dl sokeria
noin 2 tl van.sokeria
2,5 dl karpaloita
noin 150-200 g valkosuklaata
6 liivatelehteä


Sekoita kermavaahtoon sokerit ja mascarpone juusto. Ja  täyte kolmeen osaan.

1. täyte: noin 2 dl karpaloita

2. täyte: 1/2 dl karpaloita ja  puolet sulatetusta valkosuklaasta

3. täyte: puolet sulatetusta valkosulkaasta.

Liota liivatelehdet ensin kylmässä vedessä noin 5 min ja sitten sulata kiehuvaan veteen (puristettuna). Sekoita jokaiseen täytteeseen 2 kpl liivatelehtiä.

Sitten vain täytteet kerroksittain pohjan päälle ja kakku jääkaappiin.

10 kommenttia:

  1. Tiedän että rakastan tätä kakkua vaikka en ole maistanutkaan. Makean ja kirpeän yhdistelmä toimii aina, maistamattakin!
    Mukavaa naistenäivän iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just näin, makeaa ja kirpeämpää! Kiitos AnuElina ja samoin sulle ihanaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  2. Tämä oli tosi hyvää..kiitos!

    VastaaPoista
  3. NAMS! On voinut olla hyvää! Pakko siis kokeilla joskus! Ja kuvat todella kauniit ja herkulliset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistui niin hyvin! Suosittelen ;). Kiitos paljon Minttu!

      Poista
  4. Oi miten ihanan näköinen kakku!!! Toivovasti oli ihana naistenpäivä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ja oli kyllä ihanan rauhallinen sunnuntai <3

      Poista