25 syyskuuta 2015

SYKSYISTÄ HERKKUA

Kaalilaatikkoa.

Kaalilaatikko onnistui niin hyvin, että laitanpa tänne ohjeeni muistiin. Eilen söin sitä aamupalaksi ja ruuaksi. Ja vieläkin menisi ;).

Kaalilaatikko:
noin puolikas iso kaali
500 g jauhelihaa
1 1/2 dl basmatiriisiä
lihaliemikuutio
reilu 1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
noin 1/2 tl mustapippurirouhetta
reilu 2 rkl siirappia
50 g voita

5 dl kiehuvaa vettä
lihaliemikuutio

Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta oman maun mukaan. Keitä riisi. Pehmitä hienonnettua kaalia keittämällä noin 10 min. Voitele vuoka ja kaada sinne jauheliha, kaali, riisi sekä siirappi ja voi. Sekoita hyvin. Kaada päälle lihaliemi. 

Paista 200 asteessa noin tunti.

Herkuttele vaikkapa puolukkasoseen kanssa. 

Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

  1. Kaalilaatikko on herkkua! Tämä onkin syksyisellä "to do"-listalla. Ehkäpä ensi viikolla käyn kaalinpään kimppuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ja kun onnistuikin loistavasti... ai että ,alkoipas tehdä mieli kaaliruokaa....

      Poista
  2. Mä en pysty syömään kaalilaatikkoa tai keittoa :). Onneksi löytyy muitakin vaihtoehtoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heh, kaaliruuista taitaa joko tykätä tai ei, mieheni ei kans kauheasti välitä, mut syöhän tuo ;). Tosiaan kaikille omat herkkuruuat :).

      Poista
  3. Kappas, täälläkin kaali odottelee jääkaapissa laatikkoon päätymistä :) Huomenna olisi tarkoitus valmistaa tätä syksyistä herkkua, jota en nuorempana olisi suostunut maistamaankaan ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nams, oon aina tykännyt kaaliruuista, niin herkkua :).

      Poista
  4. Taidanpa itsekin tehdä tällä viikolla. Kiitos vinkistä! :D Sinulla on kauniita kuvia, näitä selailee ja katselee mielellään. - Auroora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaalilaatikko on niin herkkua :). Just söin rippeet pakastimesta tänään ;). Kaunis kiitos Auroora <3

      Poista