11 lokakuuta 2015

PEHMEÄ TOSCAPIIRAKKA

toscapiirakka leivonta iittala lumi
toscapiirakka leivonta iittala lumi hobstar lasi

Eilen teki mieli toscapiirakkaa, tai no ehkä enemmän sitä kuorrutetta ;). Niinpä sovelsin eri ohjeista piirakan, jossa pohjakin olisi mehevä ja herkullinen. Leivoin toscapiirakan 24 cm irtopohjavuokaan. Tästä saisi kivan kakunkin tekemällä pienempään vuokaan! Juhliin kävisi mainiosti korkeampana kakkuna. Onneksi saatiin eilen illalla vieraita, muuten en ehkä mahtuisi kohta vaatteisiini ;).

Toscapiirakka
 
pohja:
 150 g voita
1 ½ dl ruokosokeria
2 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl kuohukermaa

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Lisää jauhoseos ja kerma ja sekoita hyvin. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa (kiertoilmalla) noin 15 min.

kuorrute:
125 g voita
200 g mantelilastuja
200 g ruokosokeria
2 dl kuohukermaa 

laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 10 min samalla sekoittaen. Keitä niin kauan että kuorrute vähän jähmettyy/ muuttuu siirappimaiseksi. Kaada kuorute pohjan päälle ja paista vielä noin 10 min. Niin että kuorrute saa kauniin värin.

Herkullista sunnuntaita!

10 kommenttia:

  1. NAM! Enpä ookaan itse tätä koskaan tehnyt..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli niin maukasta! En varmaan minäkään ole ennen tehnyt, nyt teen kyllä useammin.. niin suussa sulavaa!

      Poista
  2. Toscapiirakka on niin hyvää :)
    Ihanaa iltaa ja halauksia

    VastaaPoista
  3. Juu, se kuorrute <3

    Siitä on kyllä aivan liian kauan, kun olen tehnyt viimeksi toscapiirakkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se just! :D. Mie en oikeesti ees muista oonko ennen ite leiponut.. tais olla ensimmäinen kerta!

      Poista
  4. Naaam! Mulla onkin tehnyt jo pitkän aikaa mieli toscakakkua! Täytyypä testata!

    VastaaPoista
  5. Voi naaaam! Just harmittelin etten ole ennättänyt leipoa pitkään aikaan mitään. Nyt on pakko ehtiä tätä tehdä - vaikka tyttärien syysloman kunniaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullista oli kyllä! Heh, mie taas oon leiponut ainakin kerran viikossa.. se on niin mukavaa ja kumminkin aika nopeaa ;). Ruuanlaittoonkin oon innostunut uudella tavalla.

      Poista