Ollaan monena vuotena käyty ulkona syömässä syntymäpäivinä. Mutta nyt tehtiin poikkeus ja syötiinkin kotona. Niin herkullista kukkakaalipizzaa. Olen mukana SAGAn yhteistyössä, jossa pääsin testaamaan leivinpaperista ja foliosta taiteltua grillipeltiä. Ja tuo SAGA grillipelti(linkistä löytyy ohje pellin tekoon) helpottaa huomattavasti grillausta. Ei sotkua ja pizzan paistokin sujuu mainiosti pellin päällä.
Olen kerran aiemmin tehnyt kukkakaalipizzaa uunissa ja kyllä tämä grillattu versio on jopa herkullisempaa. Ja meillä ainakin lämpötila pysyi grillissä suurin piirtein 200 asteessa koko ajan. Pohja paistui hyvin ja juusto ei kärtsähtänyt.
Kukkakaalipizza (2 kpl)
1 suurempi kukkakaali
1,5 dl parmesaanijuustoraastetta
2 kanamunaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Täyte:
tomaattisosetta
vuohenjuustoa
pepperonia
kirsikkatomaatteja
mozzarella juustoraastetta
rucolaa
Raasta kukkakaali monitoimikoneella tai pilkkomalla muruiksi. Paista kukkakaalimuruja pannulla öljyssä kunnes ne saa hieman väriä. Sekoita joukkoon juustoraaste, munat ja mausteet. Painele pohja grillipellille ja esipaista pohja grillissä noin 200 asteessa noin 10 min. Levitä pohjan päälle tomaattisose, juustoraaste sekä viipaloitu vuohenjuusto ja pilkotut tomaatit. Jatka paistamista vielä noin 15 min, niin että juusto on sulanut. Ripottele paistetun pizzan päälle rucolaa ja nauti!
Nams! Kuulostaa hyvältä ja näyttää vielä paremmalta :)
VastaaPoistaNam, oli tosiaan niin herkullista... niin helppoa valmistaa, luulen että jatkossakin meillä tehdään pizza näin.
PoistaTätä pitää kyllä kokeilla!
VastaaPoistaSuosittelen, niin herkullista. P ei edes tajunnut syövänsä kukkakaalia, vasta kun sanoin :D.
PoistaOi, kiitos reseptistä! Tämä menee testaukseen!
VastaaPoistaHelppoa ja herkullista. Olen aiemmin tehnyt uunissa myöskin, mutta kesällä just kiva grillata samalla kun muutenkin kiva olla pihalla.
PoistaOnpa hyvän näköistä! Kukkakaalipizzasta olen kuullut usein, mutta en ole vielä muistanut kokeilla.
VastaaPoistaTuo on ihan parasta pizzaa! Suosittelen :)
Poista