21 elokuuta 2017

MAANANTAIN MANSIKKATORTUT


Tänään ei maanantaiaamu alkanut kumminkaan mansikkakuppikakkujen leivonnalla, niin kuin viikko sitten. Vaan perinteisellä maanantai siivouksella ja pyykinpesulla. Täditettävä haluaa usein leipoa kanssani, joten viikko sitten aloitettiin maanantai leipomalla näitä herkullisia mansikkatorttuja. Ensiksi kävimme kaupasta litran verran tuoreita mansikoita ja sitten päästiin leipomaan. Ohje on Leila Lindhomin Kupikakkuja, ole hyvä! -kirjasta. Tuo kirja on täynnä suussasulavien herkkujen ohjeita, joten suosittelen kyllä kirjaa. 


Elokuu on minulla mennyt herkkulakossa, ei karkkia, sipsiä, limpparia, keksiä eikä jäätelöä, mutta muutama pulla tai torttu silloin tällöin. Nyt kolmen viikon jälkeen huomaa ettei makeaa voi kyllä enää niin paljon syödä. Monesti jo yhdestä kakkupalasta tulee kiintiö täyteen. Ehkäpä tätä "lakkoilua" voisi jatkaa eteenpäinkin, ihan pysyvänä muutoksena sillä ei tuota karkkia ole tehnyt mieli laisinkaan. Ihanaa alkanutta viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Ona herkullisen näköisiä! Mä oon ollu karkkilakossa jo vuoden ja lakko senkun jatkuu. Muille herkuille ei sitten olekaan niin helppo sanoa "ei".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo oli kyllä maukkaita! Hyvä hyvä, miekin taidan lakkoa jatkaa. Mulla ei tee tiukkaakaan noitten kanssa, jos pitäisi pulla jättää vielä pois niin sitten tekisi ;). Suurin herkku taitaa ollakin tuore pulla...

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.