06 joulukuuta 2018

JOULUN TUNNELMOINTIA

Mitä joulu sinulle merkitsee?


Minulle joulu merkitsee rauhoittumista, yhdessä oloa perheen kanssa. Iloa, lasten jännitystä, joulun tunnelmointia sekä maukasta ruokaa kohtuudella. Minusta on kuoriutuinut jouluihminen entistä enemmän oman kodin myötä. Aloitan jo marraskuun puolella tunnelmoinnin. Teen asioita pikkuhiljaa ja sitä mistä nautin. Juon glögiä, leivon, kuuntelen jouluista musiikkia, paketoin joululahjoja sekä poltan paljon kynttilöitä.
 
Millaisia jouluperinteitä sinulla on?


Jouluperinteisiini kuuluu jouluaaton viettäminen lapsuudenkodissani. Niin joulusaunassa käynti, joulupuuro aamulla, jouluevankeliumi, jouluruoka sekä joulupukin vierailu. Joka joulu lapsuudenkodissani on ollut pieniä lapsia, joten on ollut ihana seurata lasten jännitystä milloin se joulupukki tulee. Minulla ei niinkään ole perinteitä mitä on pakko noudattaa. Jos ehdin, käyn joulukirkossa jouluaattona ja illalla haudoilla.  Tärkeintä on olla perheen kanssa.
 Millaisia ajatuksia joululahjat herättää?


Ollemme jo vuosikaudet (lapsuudesta saakka) arvottu sisarusten kanssa kuka ostaa kenellekin joululahjan, näin jokainen sai ainakin yhden joululahjan. Tosin tänä vuonna emme enää taida arpoa lahjoja. Minusta jouluun ei kuulu lahjaröykkiöt vaan yksi tarpeellinen lahja per henkilö riittää hyvin. Suuressa perheessä se lahjamäärä oli siltikin todella suuri.

En itse halua joululahjoja, mutta rakastan paketoida lahjat kauniisti ja rakkaudella. Ostan yleensä lahjat ainoastaan meidän kummilapsillemme. Jos jotain jollekin sopivaa tulee vastaan, saatan antaa nuorimmille sisaruksilleni joululahjan myös. Vanhemmilleni annan jotain pientä myös, kaikki syötävä on minusta just hyviä lahjoja sellaiselle jolla on jo kaikkea. Saatan ostaa joululahjoja kummilapsille jo alkuvuoden alennusmyynneistä seuraavaa joulua varten. Lisäksi ostan muutamia paketin joulupuukeräykseen, lapsille jotka muutoin jäisivät ilman lahjoja.
 


 

Mitä ruokia teidän joulupöydästä löytyy?


Meidän joulupöydässä saattaa olla minun tekemää lanttulaatikkoa, itse tehtyjä karjalanpiirakoita sekä perunoita ja karjalanpaistia. Jouluisin laitan pöydällemme liinan ja teen kauniin kattauksen. Juhlavuutta.

Syömme aattona vanhemmillani, jonne tulee usein muitakin sisaruksieni perheitä joulunviettoon. Valmistamme jouluruuan yhdessä äitimme kanssa. Silloin pöydästä löytyy itse tehdyt porkkana- ja lanttulaatikot, karjalanpaistia, erilaisia kaloja ja salaatteja, kinkkua sekä perunoita ja rosollia. Todella perinteistä ruokaa, mutta siitä me kyllä tykätään.

Lisäksi meillä on aina runsas kahvipöytä tarjoilu jouluisin. Kauniita ja herkullisia kakkuja, suklaata kuin karkkia sekä joulutorttuja ja pipareita. Sekä unohtamatta juustopöytää ja hedelmiä.
  Aito- vai tekokuusi?


Ehdottomasti aito. Lapsuudenkodissamme haimme joka vuosi lähellä aattoa joulukuusen omasta tai naapurin metsästä. Kuusenhakureissut olivat kyllä mieleenpainuvia. Tänä vuonna mietin hetken jo tekokuusta, mutta ei, aito se olla pitää. Maalaistyttönä kuusentuoksu on vain niin parasta.
 

Mitä toivot joululahjaksi?


Toivon joululahjaksi vain sitä, että vihdoin koiriemme sairastelukierre katkeaisi ja saisimme vielä tänä vuonna yhdet yöunet ilman yöheräämisiä. On minulla myös yksi toive, mitä ei kyllä kukaan pysty toteuttamaan, se on oikeasti haaveeni. Olemme mieheni kanssa todella samanlaisia lahjojen suhteen, emme kumpikaan halua niitä. Jos minulle väkisin haluaa ostaa jotain, niin suklaa kelpaa aina. Toivon myös, että kaikki saisivat viettää rauhallista joulua.
 Millaisia muistoja sinulla on lapsuuden jouluista?


Jouluaatoksi lämmitimme ulkosaunan, muistan miten juoksimme pyyhe päällä saunaan vaikka pakkasta oli lähes 30 astetta. Jouluaaton hämärtyessä tietämme pitkin käveli tonttu lyhty kädessä. Eräs joulu siskojeni kanssa juostiin shampoot päässä olohuoneeseen kun luulimme että joulupukki on tulossa, mutta ei, se olikin joka vuotuinen joulutonttu vierailu. Joka joulu meillä kuunnellaan ensiksi joulurauhan julistus sekä myöhemmin ennen jouluruokaa jouluevankeliumi.

Se miten joululoman alkaessa teimme ensiksi joulusiivouksen, jonka jälkeen koristelimme kotimme jouluun, jouluverhoista lähtien. Suuri punainen talo maaseudulla oli niin täydellinen joulukoti. Ehkäpä siksi tykkään edelleenkin mennä joka jouluaatto lapsuuden kotiin joulun viettoon päiväksi. Ihania muistoja ja paljon!
 

 
 
mallina Kamu ja Minna

Kuvissa näkyvät tuotteet:
Pavlovakranssi Cafe Rose
Lautaset: Arabian Lumi (omat)
Hopeiset aterimet (Marjamailla Marjan)

Balmuirin tuotteet:


 

Käy kurkkaamassa Marjamailla blogista Marjan vastaukset näihin samoihin kysymyksiin!
 
Ihanaa itsenäisyyspäivää!
 
 

  Seuraa Villa H: 

 

4 kommenttia:

 1. Vau Villa tosi kaunis kuvat!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ♥. Tuo paikka oli niin kuvauksellinen!

   Poista
 2. Ihania kuvia. Joulusuunnitelmasi kuulostaa ihanan rauhallisilta ja kotoisilta. ♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ♥. Nyt kun on joulukuusi kotona niin on kaikki valmiina jouluun. Ihanaa joulun aikaa sinne ♥

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.