31 tammikuuta 2021

MAIDOTTOMAT RUNEBERGINTORTUT

 


Kehittelin kotiruoka – keittokirjan runebergintorttu reseptistä maidottoman version ja koska pitkästä aikaa onnistuin, haluan tallettaa reseptin tänne. Eli tässä resepti maidottomiin runebergintorttuihin.

 

Taikina:

150 g maidoton margariini

¾ dl sokeria

¾ dl fariinisokeria

2 munaa

1 dl mantelijauhetta

1 ½ dl vehnäjauhoja

1 ½ dl piparkakkumuruja

1 tl leivinjauhetta

½ dl planti yogoat maustamaton

(parasta maidotonta ”jogurttia” muuten)

 


Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää ”jogurtti” ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Jaa vuokiin (tästä tuli noin 14 kpl muffinivuokiin tehdessä) täyttäen vuoista noin 2/3 ja paista 200 asteessa noin 13 min.

Koristele jäähtyneet tortut vadelmahillolla ja valkoisella sokerikuorrutteella.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

2 kommenttia:

  1. Mun torttureseptissä on purkillinen kermaviiliä, jonka voisi tarvittaessa korvata vaikka kaura-fraichella. Mun leivontaa ei vaikeuta maidon korvaaminen vaan munien koska tytär on vegaani. Onneksi hän ei asu enää kotona, joten useimmiten voin leipoa ihan normaalisti :-) Joku saisi keksiä kelvollisen korvikkeen kananmunille leivonnassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä tuokin. Halusin korvata kerman jollain sellaisella maidottomalla tuotteella, jota tykkään syödä muutenkin. Osa tuotteista maistuu liikaa kauralle esim. Joo, munien korvaaminen on kyllä ehkä hankalinta mun mielestä. Joskus tein juhliin munattoman-gluteenittoman ja maidottoman kakun. No onnistui ihan ok, meinasi vain levitä :D.

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.