11 syyskuuta 2023

ETEISEN KAAPIT SYYSKUNTOONViime viikolla kesäkenkiä ja lierihattuja pakatessa otin kameran ja kuvasin eteisen järjestystä. Rakastan järjestelyä ja sitä olen tehnyt lapsesta saakka, se taitaa olla se mun intohimon kohde: järjestyksessä olevat kaapit ja koti. Joskus se ehkä vähän hävettää, kun meillä on aina siistiä, tuntuu että pitäisi olla epäjärjestystä ja sotkua, että muut saa samaistumispintaa. Mutta toisaalta, ehkä tästä järjestyksestä toiset voi saadakin inspiraatiota.

 


Ne mitkä ulkovaatteet, kengät ja asusteet eivät sovi eteisemme kaapistoon, on turhia. No ei sentään niin tarkkaa, mutta siis kaikki meidän kolmen + kahden koiran ulkoilukamppeet ovat eteisen liukuovikaapistossa ja sen ylähyllyillä laatikoissa. Kesäisin laatikoissa on talvikengät ja talviset asusteet ja talvisin kesäkengät sekä kesäiset asusteet. 

 


 

Yhdessä laatikossa on kesän ajan ollut A:n asusteet sekä talviratsastusvaatteet. Nyt laitoin laatikkoon lierihatut ja lippikset ja vasta hieman myöhemmin otan villaiset hatut ja talvirukkaset esille, vielä ei ole niiden aika.

 


Talvikengät laitoin jo hyllylle, että sain kesäkengät sopimaan laatikkoon. Mies taitaa käyttää läpi vuoden tennareita, niin ne ovat aina eteisen kaapissa, mutta mun ja A:n sandaalit ja muut kesäkengät meni pikaisen putsauksen jälkeen laatikkoon odottamaan seuraavaa kesää tai lomamatkaa.

 


 

Ylähyllyllä on taas kesäisin toppavaatteet ja talvisin kesätakkeja. Koska nythän niitä kesätakkeja käytetään, vaihdan takit vasta sitten kun siirrytään talvitakkeihin. Sitten kun tuo hylly pursuaa joko kesä tai talvivaatteista niin niitä on minusta liikaa meille kolmelle, sitten on aika karsia.

 


 

Viidestä vetokorista kaksi alimmaista on A:n käytössä. Alimmassa korissa on ratsastushousut ja -sukat, hanskat sekä fleecehousut ja kuravaatteet silloin kun ne ei ole päiväkodissa käytössä. Seuraavassa korissa on laatikoissa hatut, aurinkolasit ja huivit. Kaksi seuraavaa koria on mun asusteilla ja ylin kori P:n asusteilla.

 


Kun kaikki on aina samassa kaapissa, on helppo katsoa mitä löytyy ja mitä puuttuu kauden vaihtuessa. Ja näin syksyllä käyn jo läpi A:n talvivaatteet, meneekö entiset vai pitääkö ostaa seuraava koko. Nyt piti ostaa toppapuvusta seuraava koko, mutta kevät talvella ostetut kengät vielä menevät sekä viime talven talvitakki.

 


Toimiva ja kaikelle paikkansa – oleva eteinen sujuvoittaa niin paljon arkea. Kaikki on helppo laittaa paikoilleen ja kaikki tarvittava löytyy yhtä helposti. Ja se että vuodenajan vaihtuessa ei mene kuin hetki kun on taas asusteet ja ulkovaatteet vaihdettu vuodenaikaan sopivaksi.

 


Mun vinkkejä miten saa eteisessä järjestyksen pysymään:

  • Jätä sälälle tilaa, meillä on yksi hylly missä pienessä korissa avaimet yms. sekä mun jumppaohjeet ja A:n kypärä sekä vielä tyhjää tilaa.
  • Kaikelle paikkansa, omat laatikot tai korit. Kun tavarat omissa laatikoissaan, niin kaappi näyttää aina siististä ja kauniilta.
  • kaapin päällinen on hyvä paikka säilöä kausivaatteet ja kengät.
  • kotiin tullessa kaikki saman tien paikoilleen, kengät me jätämme ensin naulakon alle kuivumaan ja sitten käyn siirtämässä ne kaappiin, kun pohjat kuivuneet.

 


Kuvia käsitellessä vasta tajusin, miten pölyiset peiliovet meillä eteisessä onkaan :D. Kotityö mitä vältän viimeiseen asti, on näitten isojen peilien putsaus.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.