16 syyskuuta 2023

VIIDEN VAATTEEN VUOSI -HAASTE JA MONTA VAATETTA OMISTAN

 


Instagramissa törmäsin viime vuoden lopussa viiden vaatteen vuosi -haasteeseen, jossa vuoden aikana saa ostaa korkeintaan viisi uutta vaatetta (mukaan lasketaan kengät), mutta käytettynä ostettuja vaatteita ei lasketa eikä alusvaatteita. Inspiroiduin tästä kovasti ja olen pitänyt kirjaa paljon uusia vaatteita, tulee vuoden aikana ostettua. Koska en käy kirppareilla vaan hankin yleensä vaatteet uutena tarpeeseen, ei ole ollut tavoitteena pysyä tuossa viiden sisällä, vaan pyrkiä ostamaan mahdollisimman vähän. En ole myöskään laskenut kenkiä mukaan, niitä olen ostanut kahdet tänä vuonna (uudet valkoiset tennarit pienien tilalle ja nyt loaferit).

 


 

Kun pyrkii ostamaan mahdollisimman vähän, niin tulee mietittyä ihan eri lailla, onko uudelle vaatteelle todella tarve vai pärjääkö entisillä. Mulla luku on nyt 10/5 ja tavoitteena on, ettei enää yhtään uutta vaatetta tänä vuonna. 

 


Olen ostanut tänä vuonna neuletakin, neuleen, neuletopin, harmaat suorat housut (nämä olisi voinut jättää ostamatta), mustat housut, vaaleansinisen kesämekon, mustan pellavamekon ja pellavatopin ja sitten olen saanut paidan ja neuletakin. 

 


Laskin kaikki käyttövaatteet mitä minulla on ja yhteensä niitä on 58 kpl:

Siistit housut 8 kpl (farkut 2kpl, leggarit 2kpl ja suorat housut 4kpl)

Kotihousut 5 kpl

Hameet ja shortsit 3 kpl

Bleiseri 1 kpl

Neulepaidat 4 kpl

Neuletakit 7 kpl

Paidat 6 kpl

T-paidat ja hihattomat 6 kpl

Mekot 16 kpl (näistä kesämekkoja 13 ja talvella käytettäviä 3 kpl)

Juhlamekot 2 kpl

 

Sitten on vielä alustoppeja 5 kpl ja mekkojen alla pidettäviä alusshortseja 5 kpl, treenihousuja 2 kpl, treenishortsit 1 kpl, eli näistä tulee 13 kpl lisää.

 

Yleensä käytän vaatteet loppuun asti, niin että niiden seuraava osoite on nuken vaatteet tai tekstiilikeräykseen (H&M). Kaapissa on muutama hieman liian pieni mekko, jota en ole käyttänyt moneen kesään, mutta A muistaa ne hakumatkalta, niin en raaski niitä laittaa eteenpäin. Ja sitten mekko, jonka helma meni ruohonleikkuussa täyteen tahroja, niin meinasin säästää vielä kotimekoksi pihatöihin.

 


Kappalemäärä ei yllättänyt, koska aika väljää vaatekaapissani on, mutta toisaalta, pärjäisin vähemmälläkin vaatemäärällä. Neuleet tuuletan ja huollan säännöllisesti, silitän ja höyrytän vaatteet pesun jälkeen ja tarvittaessa tahrat pyrin pesemään heti, että ne saa pois. Henkaritangolla oikealla puolella on vähänkäytetyt vaatteet ja vasemmalla puolella puhtaat vaatteet värikoodattuna.

 


 

Osan kesämekoista, hameista ja topeista laitoin jo laatikkoon säilöön, mitä en talven aikana käytä. Kesäisin käytän oikeastaan vain mekkoja ja syksystä kevääseen housuja ja neuletta. 

 

Ehkä tämä vaatemäärä on jo aika minimalistinen? Oletko koskaan laskenut, monta vaatetta omistat?

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

2 kommenttia:

 1. Moi! Kiitos tosi kivasta blogista. Luen säännöllisesti. Sulla on ihana tyyli niin sisustuksessa kuin vaatteissa. Ihailen myös tuota järjestelmällisyyttä ja koetan ottaa siitä ripauksen itsellenikin. Törmäsin tällaiseen nojatuoliin joka mielestäni kävisi kivasti teille. ( https://www.ellos.fi/venture-home/nojatuoli-omaha/1708779-01 ) Mitä mieltä olet?

  Postaustoiveena olisi sellainen pohdiskelu, jossa kertoisit mitä huonekaluja/valaisimia ihailet mutta syystä tai toisesta et teille hankkisi (ei esim kävisi just teidän taloon koon tai tyylin puolesta). Tällaista olisi ihana lukea kun ihania vaihtoehtoja on niin paljon mutta silti vaikka ihailee niin osa ei kävisi omaan kotiin.

  Ihanaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, ja kiitos tosi paljon ihanasta kommentista. Joo, en tiedä meneekö tämä järjestelmällisyys välillä yli, mutta tällainen olen aina ollut :). Tuo on tosi kiva nojatuoli ja kävisi hyvin meidän olohuoneeseen, mutta tuo on niin samanlainen kuin Gubin Pacha -nojatuoli ja tuntuu vähän siksi kopiolta. Siksi ostaisin tuon Gubin vastaavan. Sitä mietinkin meille, mutta sitten mietin onko liian matala ja haluaisin samettipintaisen tai muun, erilaisen kankaan kuin meidän sohvassa.

   Ja tosi kiva postaustoive, ja totta, tosi paljon upeita huonekaluja ja valaisimia, mutta ei kumminkaan omaan kotiin. Ja ihanaa syksyä sinne myös!

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.