17 helmikuuta 2014

SYREENIN OKSA


Kukkakaupasta löytyi ihania valkokukkaisia syreenin oksia. Jokohan ensi kesänä pihalle istutetut syreenit kukkisi? Taitaa mennä useampi vuosi ennenkuin pääsee ihailemaan kauniista kukista ja tuoksusta.. 

Kohta muuten pitäis alkaakin suunnitella pihajuttuja. Joka kesä jotain uutta, vai mitä?

24 kommenttia:

 1. Noita kotiutui meillekin viime viikolla, kevättä selvästi ilmassa. Todella kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna, totta kevättä ilmassa, räntää sataa ja harmaata ;)

   Poista
 2. Oi, syreenit ovat aivan ihania! Itse odottelen myös koska omat valkoiset pihasyreenini alkaisivat kukkia. Nyt tulossa oleva kesä on jo viides niiden istuttamisen jälkeen, eikä ainakaan vielä ole yhtäkään kukkaa nähty. Pensaat myös kasvavat yllättävän hitaasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on ja onneks tämä ei tuoksu laisinkaan, nimittäin voimakkaasti tuoksuvia kukkia meillä ei voi olla. Miekin menin viime kesänä ostamaan valkoisia syreeneitä pihalle, niin nyt siellä on 3 eri sinisävyistä :D.

   Poista
 3. Tänään kävin minäkin yhden oksan ostamassa:) Valkoista ei ollut (paitsi yksi nuupahtanut jota en huolinut), jote jouduin tyytymään hempeän violettiin. Kaunis kyllä sekin!
  Pihahommat ei taida loppua ikinä. Aina jokin nurkka vaatii fiksausta tai uusimista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut tosiaan varmasti yhtä kaunis! Joo, aina saa uusia ideoita ja paikkailla entisiä :). Innostuin vasta viime kesänä pihahommista kun ekaa omaa pihaa pääsi laittamaan.

   Poista
 4. Kyllä on kauniit kukat! Kevättä todellakin alkaa olla ilmassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo niin kevät kevät fiilistä vielä ollut kun tuota räntää sataa ja niin harmaata. Mut kyllä varmasti tulee heti kun aurinko pilkahtaa. Mut onhan se tuloillaan :)

   Poista
 5. Meillä niinikään sireenin (vai syreenin samapa tuo) oksa maljakossa ja sitä just blogiinkin kuvasin :) En ole aiempina vuosina nähnytkään moisia leikkokukkina?! Nyt olen ihan innoissani - tuohan jopa tuoksuu hieman! Vaan on btw hinnoissa eroa - Sokoksella miltei 8 euroa, lähikukkakaupassa 3,50 euroa...!

  Ja oih, mä haluaisin pihan täyteen sireenipuskia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska miten aina samaan aikaan samoja juttuja :). En muuten miekään oo aiemmin törmännyt! Sie oot saanut kyllä halvalla, kun täällä kukkakaupassa oli 6,5 e oksa.

   Istutin kolme puuta terassin lähettyville, mut on vielä niin pieniä. Mut joskus niitä sit pääsee ihastelemaan :).

   Poista
 6. Meillä niinikään sireenin (vai syreenin samapa tuo) oksa maljakossa ja sitä just blogiinkin kuvasin :) En ole aiempina vuosina nähnytkään moisia leikkokukkina?! Nyt olen ihan innoissani - tuohan jopa tuoksuu hieman! Vaan on btw hinnoissa eroa - Sokoksella miltei 8 euroa, lähikukkakaupassa 3,50 euroa...!

  Ja oih, mä haluaisin pihan täyteen sireenipuskia!

  VastaaPoista
 7. Ihan hurjan kauniita kuvia! Sireenit on niin ihania ja niistä tulee aina lapsuuskesät mieleen : ) Viikonloppuna etsiskelin minäkin valkoista sireeninoksaa, mutta löytyi vain violetti. Ajattele, sitten jossain vaiheessa voit käydä hakemassa oksia maljakkoon omalta pihalta : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis Päivi! Meilläkin lapsuudenkodissa on moooonta syreenipuskaa. Tuoksu on niin ihana. Nää on vähän sellasii mummola puita :). Siks halusin niitä meiänkin pihaan, vähän mummola fiilistä ;). No niinpä, mut siihen taitaa mennä vielä aika monta vuotta..

   Poista
 8. Syreenit on niin kauniita, tulee aina mummola mieleen. Aivan ihania. :) Ihanat keväiset fiilistelyt sai näistä kuvista :)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihania! Täytyy ehkä lähteä kukkakauppoja kiertämään, vaikka tuskinpa noita täältä päin Suomea löytyy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, sun täytyy vihjasta sinne kukkakauppaan et tilais näitä :). Joensuustakin löytyi niin eiköhän sieltäkin :).

   Poista
 10. Aivan ihanat kuvat ja miksi mulle ei luotu viherpeukalon taitoja ?? häh? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S! no mie se vasta tumpelo näissä kukkajutuissa oonkin ;) nää leikkokukat on siks mun juttu :D.

   Poista
 11. Ihanan valoisia ja kauniita kuvia! Millä kameralla muuten kuvailet? Valoisuutta kaipaisin omiin kuviin lisää, mutta haasteelliselta tuntuu pitkälläkin valoitusajalla ja jalustalla kuvatessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Henna! Mulla on canonin 600D kamera. oon vain kovasti harjotellut asetuksia muuttamalla kameran käyttöä ja kuvaan aina päiväsaikaan luonnonvalossa. Myönnän että en edelleenkään omista jalustaa ;) se vois ollakin seuraava ostos..

   Poista
  2. Ok, enemmän harjoittelua ja päiväsaikaan kuvailua kehiin siis vaan! :) Kamera myös mulla tuo Canonin 600D.

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.