Pohja:
145 g valkosuklaata
35 g voita
popcorneja
Valmista popcornit ohjeen mukaan. Mittaa voi sekä paloiteltu valkosuklaa kattilaan ja anna sulaa miedolla lämmöllä sekoitellen. Nostele popcornit suklaasulan joukkoon. Levitä ja painele popcorniseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 18 cm).
Täyte:
2 dl kermaa
1 prk mascarponea
1 tl vaniljasokeria
120 g valkosuklaata
4 kpl liivatelehtiä
Upota puolet liivatelehdistä kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää mascarpone ja vaniljasokeri kermaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää täytteeseen sulatettu valkosuklaa ja jaa täyte kahteen osaan. Puristele liivatelehdet vedestä ja liuota pieneen määrään kiehuvaa vettä. Vatkaa liivatteet toiseen osaan täytettä. Kaada täyte pohjalle ja anna hyytyä noin tunti.
Hilloraita:
1 dl mansikoita
hillo-marmeladisokeria
keitä mansikkamarmeladi ja lisää täytteen päälle keskelle, ei reunoille asti. Ja laita takaisin jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
Lopputäyte:
Pehmitä loput liivatelehdistä ja sulata kuumaan veteen. Vatkaa toiseen osaan täytteestä ja kaada täyte varovasti vuokaan. Niin ettei hillo-osa leviä. Anna hyytyä vielä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Koristele ennen tarjoilua (1/2 litraa) tuoreilla mansikoilla.
Mansikantuoksuista lauantaita!
Mansikantuoksuista lauantaita!
Kuulostaa herkulliselta, popcornit <3
VastaaPoistaNe on valkosuklaan kanssa ihan paras yhdistelmä <3
PoistaEikä, tää näyttää niin täydelliseltä! Nyt tuli kauhea makean himo :D
VastaaPoistaTuo oli täydellistä :). Eikun leipomaan ;)
PoistaNäyttää ja kuulostaa niin herkulliselta!
VastaaPoistaJa onkin, ainakin mun mielestä :)
PoistaOoooo ihanan kuuloinen!!
VastaaPoistaPopcornit käy niin hyvin makeaan kakkuun, täydellistä sanoisin..
PoistaNAm! Mulla on ollut aikeissa kokeilla samaista pohjaa. Kiva kuulla, että se on hyvää!
VastaaPoistaSuosittelen kyllä, tykkäsin ainakin ja niin moni muukin :)
Poista