20 syyskuuta 2016

SYYSHERKKUA // LUUMUPIIRAKKA


Illalla lenkin jälkeen sain idean leipoa luumupiirakkaa. En löytänyt ohjeessa olleita aineita kaapista enkä sopivaa ohjetta, joten kokosin tortun monesta erilaisesta piirakkaohjeesta. Maukasta tuli, joten tässäpä syksyiseen kahvitteluun sopiva herkku!

Pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
3 rkl vettä

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja painele voideltuun vuokaan. Pistele haarukalla. Laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Täyte:
150 g mantelijauhetta
1 1/2 dl sokeria
250 g mascarponea
2 kananamunaa
rasiallinen luumuja

Sekoita täyte ja kaada vuokaan. Halkaise luumut ja poista kivet. Viipaloi luumut vielä hieman pienemmiksi ja painele täytteeseen. Paisto 225 astetta ja noin 30 min.

Koristeluun tomusokeria ja tarjoile jäätelön kanssa.

4 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Kyllä ois kiva päästä leipomaan (ja syömään)!
    Mukavaa maanantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli myöskin :). Tuntuu että nykysin leivon harvemmin.. tai ehkä tulee tehtyä kaikkea muuta esim banaanilettuja jne niin ei tule niin leivottua. Kiitos Anu, ihanaa viikonjatkoa!

      Poista
  2. Oi mitä herkkua <3 Luumupiirakasta olen haaveillut, mutta en ole ennen törmännyt kivaan ohjeeseen. Kiitos reseptistä! Täytyy laittaa muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli! En minäkään törmännyt ihan täydelliseen reseptiin niin kasasin sit monesta eri reseptistä :). Suosittelen :)

      Poista