12 tammikuuta 2017

ARJEN AJANHALLINTAA


Mulla on ainakin yläaste ajoista lähtien ollut paperikalenteri ja siitä en luovu. En koskaan käytä puhelimen kalenteria (vaikka toisinaan syytä olisikin.. heh) vaan laitan kaiken muistiin paperiseen kalenteriin ja toivon mukaan muistan lukeakin. Samalla kun kirjaan menot ja palaverit ylös niin ne jää myös mieleeni. 

Toinen asia, mikä auttaa arjen ajanhallinnassa, on muistilaput. Vino pino pienempiä ja välillä jopa A4 kokoisia arkkeja ranskalaisin viivoin täytettynä tai numeroituina. Ensiksi raakkaan tehdyt yli ja lopuksi kirjoitan uuden siistimmän lapun ja yhdistelen monet pienemmät.

Kolmantena tämä, "se minkä voit tehdä minuutissa, tee se heti". Kun pienet asiat tekee huomaamatta ohi mennen, niin aikaa jää niille pidemmille projekteille ja töille. 

Kertokaapa teidän vinkkejä järjestelmällisempään arkeen?

10 kommenttia:

 1. Minä olen käyttänyt apuna vuosikaudet perinteisiä kalentereita, mutta nyt olen kiinnostunut kokeilemaan Bullet journalia, josta luin viime viikolla. Puhelimeenkin olen kalenterisovelluksen ladannut, mutta en ole koskaan oppinut sitä käyttämään. Asiat jää paremmin mieleen kun ne kirjoittaa paperille ylös.

  Mikä ihmeen bullet journal: http://www.hs.fi/nyt/art-2000004887737.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä mitä mitä, vitsit kiitos tuhannesti linkistä! Tuohan ois just mulle. Wau, testiin menee!

   Poista
 2. Minä myös vältyn lippulappusilta, kun käytössä on Bullet Journal. :)

  http://whiteandfresh.casablogit.fi/lue/2017/01/bullet-journal

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullahan on myös muistivihko tai mikä se on käytössä.. mut sit kun kirjoitan kaiken työ ja blogi ja kaiken mahollisen sinne sekaisin niin siinäpä se ehtiminen onkin! Tuo on ihan loistojuttu!

   Poista
 3. Täällä on myös käytössä paperinen kalenteri. Tykkään selailla vanhoja merkintöjä, kun sinne välillä kirjoittelen kaikkea muutakin kuin vain niitä ihan tärkeimpiä menoja. Nykyään tosin olen vähän alkanut käyttää iphonen muistiinpanoja, jotka sitten kotona viimeistään siirrän paperiseen kalenteriin.. kai se ikä vie tän muistin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaa mitä päiväkirjoja opiskeluajan kalenterit onkaan.. niin kiva joskus selata niitä :D. Nykyisin mun kalenteri on paljon tylsempi.. ei oo kun lyijykynää ja joskus mustetta. Niin ja ei niin paljon juttuja välissä!

   Poista
 4. Paperikalenteri se täytyy olla ja tuo Unelmien vuosi on kyllä ihana valinta kalenteriksi!

  VastaaPoista
 5. Paperinen kalenteri täytettynä BuJomaiseen tapaan. Burdella on tosi hyvä sellaiseen soveltuva (tarpeeksi kirjoitustilaa myös To Do's -listoille per viikko.
  Lisäksi töissä varaan sähköisestä kalenteristani aikoja omille töille. Muutoin kollegat varaavat vapaat ajat eri kalenterikutsuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oon raapustellutkin tuohon kalenteriin kaikki muutkin jutut ja toimii! Loistavaa! Mulla on ollut kalenterin lisäksi sellainen paksu vihko johon kirjoitan kaikkea ylös.. osittain ne kyllä hukkuu sinne :). Mut siihen vois sit soveltaa tuota sisällysluetteloa..

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.