31 elokuuta 2017

IHASTUTTAVA JA VALLOITTAVA LISSABON


Lissabon oli rakkautta ensi silmäyksellä. Minulla ei ollut etukäteen oikeestaan mitään odotuksia kaupungista, ajattelin vain että onpa ihana lähteä lomalle lämpimään sekä itselle uuteen kaupunkiin. Mutta Lissabon ihastutti ja valloitti täysin. Rauhallinen tunnelma, kauniit kuvioidut mukulakivikadut, vanhat kauniit rakennukset sekä ystävälliset ihmiset. Kaakelipäällysteiset rakennukset oli niin upeita, voisinko saada kivitalon ja siihen kaakelit ulkoseiniin? 

Hotellin hyvä sijainti oli ehkä kaiken a ja o, tällä reissulla hotellin valinta meni nappiin. Lentokentältä pääsi kätevästi hotellin viereen metrolla ja hotellilta oli kävelymatka paikkoihin missä kierreltiin. Lähtiissä saimme vielä aamupalapussit matkaan. Meidän hotelli sijaitsi aivan Rossion aukiolla. Aukion vastakkaiselta reunalta lähti molempiin suuntiin shoppailukatuja sekä katuja jotka oli täynnä ravintoloita. Toiseen suuntaan kävelemällä pääsi vanhaan kaupunkiin, Alfamaan. 


Kävelyreitti Alfaman kapeilla kujilla kukkulaa ylös ja alas kävelleen kohti rantaa ja siitä takaisin hotellille kesti reilu pari tuntia. Lauantaipäivä meni kiertelemällä Alfamaa sekä Rossion aukion tuntumaa. Sunnuntaina vuorostaan kävimme reilun puolentoista tunnin turistibussikierroksen. Tuo turistibussi ajelu oli kyllä kiva tapa nähdä kaupunkia laajemmalta alalta.

6 kommenttia:

  1. Oi, onpa kiva lukea juttua ihanasta Lissabonista jossa tuli itsekkin käytyä muutama vuosi sitten! Oonkin miettinyt näin tuoreena bloggaajana, että pitäisikö käydä muistitikkuja ja puhelinta läpi vanhojen reissujen osalta ja poimia sieltä parhaimmistoa...Ihan vaan vaikka siksi kun juuri nyt ei ole reissua tiedossa :)
    https://sanseblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä niin täydellinen lomapaikka! Just hyvä, tai sitten matkakuume vain kasvaa kasvamistaan ;). Meilläkin seuraava reissu taitaa tulla vasta tammi-helmikuussa.. syksyllä tuppaa kalenteri täyttymään niin vauhdilla :D.

      Poista
  2. Huikean kauniin näköistä ja upeat kuvat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lissabon on niin kaunis kaupunki ♥ ja kiitos :)

      Poista
  3. Onpa kauniita kuvia! Pitää lisätä Lissabon matkustelulistalleni. Tosin meillä on seuraavan matkan kohde Chileen, mutta ehkä sen jälkeen ;)
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Anu! Suosittelen kyllä, rakastuin kyllä niin tuohon kaupunkiin. Talvella joo mieluiten lämpimämpään kuin Lissaboniin ;). Chile kuulostaa kans mielenkiintoiselta!

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.