15 joulukuuta 2017

JOULUINEN KATTAUS


Jouluinen kattaus itsenäisyyspäivän illalliselta. Meillä oli itsenäisyyspäivänä jouluruoka, nimittäin miksi jouluruuasta ei nauttisi jo aiemmin jos siitä tykkää? Tein lempisalaattiani, paistoin reilun kilon painoisen joulukinkun ja keitin lisukkeeksi perunat ja porkkanat. Ja ai herkku miten maukasta oli kun paistoi kinkkua reilusti enemmän kuin ohjeessa. Tykkään että kinkku on ylikypsää, silloin se on parhaimmillaan. Kinkku upposi hoidossa olleeseen pari vuotiaaseen siskonpoikaankin mainiosti ja monta palaa piti saada lisää. Me ollaan joulunpyhät useasti menossa aamusta iltaan, joten me ei taideta enää jouluruokaa kotonamme laittaa tai ehkä paistetaan karjalanpaistia pyhiksi.



Jouluinen kattaus koostui pääasiassa valkoisesta ja vihreästä. Pöydälle laitoin valkoisen pellavaliinan, joka on heräte ostos muutaman vuoden takaa ja koristeeksi joulukuusen alaoksista leikattuja havunoksia sekä suuria ja näyttäviä joulupalloja. Laitoin myös muutaman nupuillaan olevan valkoisen hyasintin ja pitkän kynttilän tuomaan juhlan tuntua. Minulla tulee todella harvoin käytettyä pitkiä kynttilöitä, mutta juhliin on parhaat kynttilät tuomaan juhlavuutta. Havuilla myös saa nopeasti ja helposti näyttävyyttä ja runsautta kattaukseen. Voisi ollakin ihan kattaus jos keskelle pöytää tekisi vain havuköynnöksen ja koristeeksi sinne tänne muutaman pitkän valkoisen kynttilän…



Astiastona meillä on niin arkena kuin juhlanakin Arabian valkoista lumiastiastoa, jota aloin keräämään lukioikäisenä. Etsin tuolloin arabialta mieluista astiastoa jota lähtisin keräämään. Piti olla valkoista ja jotain erilaista mitä monella oli. Onneksi löysin lumiastiaston nimittäin näin 15 vuoden jälkeenkin se ihastuttaa. Messinginväriset aterimet ostin äskettäin Clas Ohlsonilta, jossa olikin sopivasti kaikista tuotteista -25 % ale eikä aterimille jäänyt enää muistaakseni kuin pari kymppiä hintaa (kuuden sarja).


Ja jos ette ole vielä ehtineet joulun menuuta suunnitella valmiiksi niin tässä tuon muutamasta aineksesta koostuvan herkullisen salaatin ohje, jota suosittelen kyllä. Tein samaa salaattia viime vuonna jouluaaton ruokailuun ja kaikki syöjät tykkäsi! Taidan tehdä tänä jouluna myös ja taisi jo pikkusiskoltani toive tullakin, että teetkö sitä samaa salaattia tänä vuonna.

  • salaattia (meillä ei ollut nyt montaa makua, mutta rucola esimerkiksi käy hyvin)
  • päärynöitä viipaleina
  • granaattiomenansiemeniä
  • valio keisarinna juustoa



Tunnelmallista perjantaita kaikille! 
Minulla on tänään vuoden ensimmäiset pikkujoulut.

6 kommenttia:


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.