21 joulukuuta 2017

JOULULISTA

Joululista. Törmäsin Linda Juholan blogissa kivaan jouluaiheiseen kyselyyn ja päätin itsekin vastata näihin kysymyksiin. Niin kiva ja joulutunnelmaa tuova listaus. 


Piparit vai joulutortut?


Joulutortut ehdottomasti vie voiton. Joulutortut on parhaimmillaan juuri uunista otettuna. Tai himpun verran jäähtyneenä, jottei luumuhillo polta kieltä. Näitä menee aina muutama kerralla ja siksi neljä joulutorttua kahdelle on sopiva määrä paistaa aina kerralla.  

Riisipuuro vai luumukiisseli?


Riisipuuro sekametelisopalla (hmm.. mikähän on virallinen nimi keitolle?). Ja nam, menee riisipuuro luumukiisselilläkin. Nyt jouluaattona ajattelin tehdä ensimmäistä kertaa riisipuuroa meille kahdelle.


Joulukinkku, kalapöytä vai joululaatikot? 


Joulukinkku ja lanttulaatikko. Näillä kahdella ruualla pärjään jouluruokailussa. Ja tietenkin karjalanpaistia pitää olla. 

Vanha kunnon glögi vai ruotsalaisten julmust? 


Julmust on todella hyvää, mutta täältä ei sitä oikeaa ruotsalaista saa kaupoista, joten vanha kunnon glögi vie voiton. Glögiä on mennyt nyt joulukuun aikana jo aika monta litraa, valehtelematta 6 litraa olen juonut. Hmm.. yleensä en juo muuta kuin kahvia ja vettä.


Parasta joulussa? 


Yhdessäolo perheen kanssa, rauhoittuminen ja kotona olo. Joulun tunnelma kaikkineen touhuineen, taustalla joulumusiikkia ja joulukuusi valoineen. 

Huonointa joulussa?


Minun mielestä joulussa ei ole mitään huonoa. En stressaa lahjoista, mietin  joululahjat etukäteen ja hankin ne rauhassa jo hyvissä ajoin. Leivon jotain kun on aikaa ja inspiraatiota. Meillä tehdään joka viikko kunnon siivous, joten erityistä joulusiivoustakaan en sen enempää tee. 


Mitä aiot tehdä jouluaattona?


Aattoaamuna nautitaan rauhallisesta aamusta kotona. Ehkä käydään aamusaunassa ja nautitaan riisipuuroa. Päivällä lähdetään lapsuudenkotiini joulunviettoon ja matkalla ehkä käydään haudoilla tai sitten vasta illalla. Nautitaan siellä yhdessä vanhempien ja paikalla olevien sisarusten kanssa jouluruoka ja illemmasta jännitetään joulupukin tuloa sisarusten lasten kanssa. Lauletaan joululauluja, herkutellaan ja syödään vielä vähän lisää. 

Entä uutena vuotena?


Uutta vuotta en ole suunnitellut vielä ollenkaan. Ehkäpä se selviää sitten uuden vuoden aattona!Antaa vai ottaa?


Ehdottomasti antaa. Rakastan joulun tunnelmaa ja sitä joulun taikaa. Hiljaisuutta ja rauhallista oleilua. Lapsuudenkodin "talo täynnä touhua ja meininkiä" tunnelmaa.
 

Onko sinulla joulukalenteri? 


Ei ole. Viime vuonna oli lakridts -joulukalenteri, mutta tänä vuonna en halunnut hankkia. Herkkuja tulee syötyä muutenkin niin paljon näin joulukuussa. 


Lempi joululaulu? 


Jussi Björlingin laulamana: O Helga Natt. 

Lempi joulutuoksu?


Havut. Ne tuo raikasta tuoksua ja tunnelmaa kotiin. Joulukoristeeksi riittää minulle pelkästään joulukuusi koristeineen. 

 

Milloin on hyvä aloittaa joulukoristelu?


Ehdottomasti marraskuussa. Mikä sen parempi kuin nauttia koko joulukuu tunnelmallisesta kodista! 

Entä milloin on sopivaa hankkia kuusi? 


Tänä vuonna meille tuli kuusi sisään 4. päivä ja siitä ajattelin tehdä perinteen. Niin ihana kun yöllä koiria herätessä ulkoiluttamaan olohuoneessa loistaa joulukuusi. Niin tunnelmallista. Ja miksi siitä ei nauttisi koko kuukauden. Ei minua haittaa laisinkaan muutama variseva kuusenneulanen. Ne saa nopeasti lakaistua pois.


Mihin aikaan päivästä avaat joululahjat aattona?


Meillä lahjat avataan illalla joulupukin lähdettyä. Nuorimmaiset avaavat aina ensin ja siitä sitten pikku hiljaa kaikki muutkin. Enkä odota saavani kuin yhden lahjan, minkä arvoimme sisarustemme kesken. Parasta on se jännitys ja innostus kun pienimmät avaavat lahjojaan.

6 kommenttia:

 1. Tämä oli aivan i h a n a 🎄♥️

  VastaaPoista
 2. Aika moneen asiaan samaistun. :) saatanpa itsekkin toteuttaa tämän listan. Rauhallista joulun seutua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kiva! Vinkkaa sit jos saat vastattua kans omassa blogissa :). Kiitos samoin sulle! ♥

   Poista
 3. Kauniit kuvat ja ihana lista!

  VastaaPoista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.