17 tammikuuta 2018

HYVINVOINTI: RENTOUTUMINENMiten rentoutua kiireisen arjen keskellä yrittäjänä. Koti kun on myös työpaikka ja työt aina lähettyvillä. Aiemmin vietin enemmän aikaa koneella, tein töitä milloin vain ja selailin inspiraatiota niin pinterestistä kuin blogeista. Nykyään teen tietokoneella työt ja blogia ja luen uutiset sekä surffailen netissä ja pinterestissä enemmän puhelimella vaikkapa sohvalla istuen ja samalla koiria rapsutellen. Selaan instagrammia koiria ulkoiluttaessa, kauppajonossa ja tai jos odotan jotakin. Tehokasta ajankäyttöä vai mitä. Samalla someaika vähenee ja vapaa-ajan käyttää paremmin rentoutumiseen ja harrastuksiin.
 
Rentoudun selaamalla lehtiä ja lukemalla kirjoja. Luen kirjoja erityisesti lomilla ja saatan ahmia monta kirjaa kerralla. Se nimittäin jos mikä rentouttaa ja vie ajatukset pois niin työstä kuin muualtakin. Kirjaa lukiessa unohtaa myös usein ajankulun. Sitten kun kirja on luettu kannesta kanteen yhtä mittaa voi taas alkaa arjen askareisiin. Jos illalla ei saa unta, on lukeminen oiva keino unen saantiin. Silmät puoli ummessa raaskin lopulta laskea mukaansa tempaavan kirjan lattialle ja sammuttaa valot.
 

 
Toinen tehokas rentouttaja on sauna. Meillä saunotaankin ainakin joka toinen ilta ja toisinaan sauna lämpiää useamminkin. Mikä onkaan rentouttavampaa kuin maata pitkin pituuttaan saunan lauteilla ja vaihtaa ajatuksia puolison kanssa. Silloin tällöin kun saunomisen aloittaa vielä poreammeessa niin ai että. 
 
Kolmas on luovat harrastukset. Valokuvaus ja maalaaminen. Se kun keskittyy johonkin todella mielenkiintoiseen ja inspiroivaan. Saa toteuttaa itseään ja samalla haaveilla ja antaa vain ajatusten juosta.
 
Onko muuten kirjavinkkejä? Kohta olisi talviloma edessä ja muutaman kirjan ajattelin lukea.

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus 😍 todella hyviä kulmia asiaan 🤗 täällä toinen joka selaa instaa milloin missäkin 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos ♥. Hyvä käyttää siihen "luppoaika" vaikka joskus havahdun siihen että katson instastooreja sohvalla. Heh, siihen meni sitten oma aika :D

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.