14 tammikuuta 2018

PUNAJUURIKEITTOA JA VUOHENJUUSTOMOUSSEA

 
Näin yöllä unta punajuurikeitosta joten pakkohan sitä oli heti seuraavana päivänä tehdä lounaaksi. En ollut koskaan aiemmin tehnyt punajuurikeittoa, joten googletin ensiksi reseptejä. Kävin kaupasta puuttuvat ainekset ja nälkäisenä aloin keittämään keittoa. Vuohenjuustomoussea tehdessä huomasin ettei sauvasekoitin toiminut. Yritin vatkainta mutta sillä ei saanut tarpeeksi tasaista moussea. Ja tietenkin keiton soseutukseenkin tarvitsee sauvasekoitinta. Eikun taas kauppaan kahta nälkäisempänä. Mutta lopputulos palkitsi kaiken vaivan ja ruuaksi niin taivaallista punajuurikeittoa!
 

Punajuurikeitto (4 annosta)

4 punajuurta
3 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
1 l vettä
1 tl rakuunaa
1/2 tl mustapippuria
 
Keitä kuorittuja punajuuren lohkoja vedessä noin 20 minuuttia. Lisää kuoritut ja paloitellut perunat, porkkanat ja sipulit sekä mausteet. Keitä noin 15 minuuttia tai niin kauan kun kasvikset on kypsiä. Ota ylimääräinen neste toiseen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Voit lisätä nestettä jos keitto ei ole mielestäsi tarpeeksi löysää. Laita sekaan vuohenjuustomoussea ja nauti!
 

Vuohenjuustomousse

200 g vuohenjuustopötkö
1/2 dl kermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
 
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää sekaan (poista kovat "kuoret" vuohenjuustosta) vuohenjuusto. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.