06 kesäkuuta 2020

LEMPIKUKAT JA MALJAKOT
Meillä on lähes aina leikkokukkia. Jos ei tuoreita, niin kuivuneita heiniä tai kukkia. Kauniit kukat ja maljakot tuovat niin paljon iloa kotiin. Valkoisen Harmajan Suvi heitti kivan kukka-aiheisen haasteen hänen ja Muoti Mielessä Annen instaliven jatkoksi. Villa H, pionit, olohuoneen sisustus, Jonathan Alder Dora maar kulho
Villa H, hortensia, lempikukkaLEMPIKUKKASI?

Jos saa valita vain yhden kukan, niin lempikukkani on ehdottomasti leikkohortensia. Hortensia löytyy meillä monesti maljakosta. Valkoisena, vaaleanpunaisena tai sinisenä. Toinen on pioni. Odotan jo innolla pionikukkapenkin kukkaloistoa. 

Istutin Moskovankaunotar -syreeneitä neljä meidän pihamaalle ihan ajatellen sitä, että joskus saisin niistä kerättyä kimput maljakkoon. Tähän toki menee vielä vuosia. Lapsena rakastin kotimme syreenipuita. 

Tykkään yksittäisistä kukista sekä runsaista kimpuista vaikka samaa kukkaa runsaasti ja rennosti maljakossa.


Villa H, pionit, Jonathan Adler dora maar maljakko
Villa H, pionit, Jonathan Adler dora maar maljakko, olohuoneen sisustus


MITEN VALITSET LEIKKOKUKAT?

Nykyisin käyn todella harvoin kukkakaupassa, tänä vuonna olen ehkä kerran käynyt kukkakaupassa. Ostan nykyään tosi usein kukat cittarista. Sieltä saa kestävät ja edulliset hortensiat ja pionit nykyisin. 

Jos haluan jotain erikoisempaa tai ostan juhliin kukkia, niin käyn valitsemassa kukkakaupan kylmiöstä erilaisia irtokukkia joista kokoan kimpun itse tai sitten otan vain yhden oksan maljakkoon.


Villa H, hortensia, Georg Jensen Bernadotte maljakko


ONKO SINULLA KUKKAINHOKKIA?

Ei, kunhan kukat ovat valkoisia heh. Tulppaaneista en kauheasti välitä, koska ne menevät aika nopeasti rumaksi. Tykkään kyllä kaikista kukista, mutta en osta värikkäitä kimppuja kotiin. Keltaiset ja oranssit ja kaikki kirkkaat värit jää kauppaan.

Villa H, hääkimppu, kukkakimppu, kimpun sidonta


OLETKO KOKENUT JOTAIN ERITYISIÄ ONNISTUMISIA KUKKASTEN KANSSA?

Olen. Kaikki kimput, joita olen tehnyt, ovat onnistuneet kyllä. Tein puolitoista vuotta sitten ensimmäisen hääkimpun ja siitä tuli kyllä ihana. Olen tehnyt kimppuja myös moniin ristiäisiin. Rakastan tehdä kimppuja, saa just sitä mitä on suunnitellut.Villa H, hortensia, olohuoneen sisustus, Jonathan Alder Dora maar kulhoMITEN HOIDAT LEIKKOKUKKIA?

Leikkaan aina uuden imupinnan vinoon sellaisella kukkaveitsell ä(paitsi pehmeävartiset kuten tulppaanit). Sitten laitan sopivaa vettä, joko haleaa tai sitten kuumaa puuvartisille. Poistan veden alle jäävät lehdet ja laitan veden sekaan virkistettä tai sokeria. Vaihdan veden muutaman päivän välein. Hortensialta vaihdan veden,  jos se alkaa nuupahtaa ja poistan samalla lehtiä ettei ne vie voimia kukalta. Hortensia on kestänyt mulla joskus kuukaudenkin maljakossa.


Villa H, Georg Jensen Bernadotte maljakko
Villa H, kukkakimppu, Jonathan Alder Dora maar kulhoLEMPIMALJAKKOSI?

Lempimaljakkoni on Jonathan Adlerin Dora Maar kulho sekä kapeampi suuaukollinen maljakko. Nämä minulla on aina esillä, toisinaan ilman kukkiakin. 

Sitten näiden lisäksi tykkään todella paljon Georg Jensenin maljakoista, erityisesti Bernadotte maljakosta. Tuohon maljakkoon käy niin kauniisti ykstittäiset kukat.


Villa H, hortensia, Georg Jensen Bernadotte maljakko
Villa H, hortensia, olohuone


MILLAINEN MALJAKKO VALITA?

Ostan yleensä kukat noihin kolmeen eri maljakkoon. Minulla on muutama ihana pieni maljakko, joissa tykkään pitää yksittäisiä kukkia. Enneminkin hankin kukat niin, että mietin millainen kukka sopisi juuri tähän ja tähän maljakkoon.


  Villa H:

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva postaus Aihe. Ihanaa kesäkuuta��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, ja ihana kuulla, että oli mieleinen. Samoin sinne aurinkoista ja lämmintä kesäkuuta <3

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.