19 kesäkuuta 2013

SYREENIN TUOKSUA JA MANSIKKAA

Ehdin kuin ehdinkin saada pari syreenin oksaa maljakkoon. Niin hurmaava tuoksu.

Meidän terassi käy kasvihuoneesta. Niin hyvin siellä kasvaa mansikat ja salaatti. Ihan silmissä. Juhannukseksi ensimmäiset omat mansikat... Niin herkkua :). Yleensä onnistun tappaamaan kaikki kukat alle viikossa, mutta terassinpöydällä oleva hortensia on jo ollut kuukauden hengissä? Ehkä tuo ulkoilma vaikuttaa asiaan, tiedä en.

10 kommenttia:

 1. Ihana minikasvimaa :) Itse kaipailen entisen kodin terasilla hyvin viihtyneiden ruukkutomaattien valtaisia tomaattisatoja. Ehkäpä jo ensi kesänä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli haaveissa saada täksi kesäksi kasvimaalaatikot tuonne pihalle, mutta mut ne on vieläkin tekemättä ;). Niin onneksi edes hieman jotain ruukuissa. Oi tomaatit kuulostaa hyvältä, voisinkin ensi kesänä kokeilla. Ja hyvää Juhannusta!

   Poista
 2. Niin kivat nuo valkoiset säilykeruukut! Meillä on kans tuollainen minikasvimaa,
  mutta salaatti puuttuu vielä. Pitääkin kylvää muutama siemen, kyllä siitä varmaan
  vielä jotain ehtii tulla. Ulkoilmalla on varmasti vaikutusta, sillä meidänkin
  hortensiat etupihalla voi muhkeasti : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on :). Nuo salaatit nousee kyllä sellaisella vauhdilla et luulis ehtivän vielä tälle kesälle. Me ei ehditty tälle kesälle tehdä edes kasvimaalaatikoita... siks nuo mansikatkin on nyt terassilla ruukuissa :).

   Poista
 3. Minullakin on amppelimansikka, mutta linnut käyvät syömässä heti marjat kun ne vähänkin alkaa punertaa. Tuollainen lasitettu tila olisikin hyvä, saisivat silti aurinkoa vielä mutta olisi silti suojassa. Nyt mietin jotakin verkkosysteemiä amppeliin, mutta siitä on sitten kyllä kauneus kaukana... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli puolet noista mansikan taimista ihan pihalla ruukussa (puuttuu kasvimaalaatikot niin mansikan taimet on sit ruukuissa ;)) niin ne on paaljon pienemmät mitä nää toiset. Tosiaan käy ihan kasvihuoneesta tää meiän terassi. Harmi, ehkäpä sun tosiaan pitää verkottaa se amppeli ;D. Ja hyvää Juhannusta!

   Poista
 4. Kaunista! Oi kun minunkin hortensiani kukoistaisivat... tuppaavat aina ennemmin tai myöhemmin kadottamaan parhaan hehkunsa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Perla! Vissiinkin nuo hortensiat ei sais kuivahtaa laisinkaan. Oonkin kastellut aika ahkeraan, ihme kun en oo vielä hukuttanut ;). Ja ihanaa Juhannusta!

   Poista
 5. Tänä vuonna ikinä olen saanut hortensiat kukoistamaan toista kuukautta ja ero edelliseen on ollut säännöllnen kastelu ja se ettei hortensia ole sateen armoilla. Sade pilaa kukat tehokkaasti, samoin mullan paha kuivahtaminen. Nyt on maljakossa ollut jo niin monta viikkoa kukkiva hortensianoksa, että epäilen sen olevan muovia ;)

  Ihanaa juhannusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ne ei tykkää sateesta, no siks tuo kukka varmaan kestääkin kun oon kastellut päivittäin ettei pääsis kuivahtaa. En oo mikään viherpeukalo ;). Ja kiitos Tuija samoin teille! :)

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.