19 elokuuta 2014

HELPPOA KOTIRUOKAA?


Tänään keittiössä puuhaillessa mietin, et miksihän se ruoanlaitto tuntuu usein niin vastenmieliseltä? Vaikka se sitten niin nopeaa onkin. Ruoanlaitto ei ole koskaan ollut se mun ykkösjuttu kotihommista..

Meillä kotiruokaa otetaan myös töihin evääksi niin ruokaa pitää lähes päivittäin tehdä. Montaa päivää ei jaksa samaa ruokaa sekä töissä että kotona syödä ;).

Niinpä kysymys teille, oisko vinkkejä helpoista ruuista? Kala ei käy allergian takia.. Lasagne, makaronilaatikko, pinaattikeitto, perunalaatikko, kana+riisi, mureke ja lihapullat.. siinä listaa mitä meillä yleensä on.

Vinkkejä kehiin :)

27 kommenttia:

  1. Mä en tunnista tuota ongelmaa. Ruuanlaittaminen on mulle myös harrastus. On kiva kokeilla uusia juttuja. Onneksi näin. Muuten tosiaan tuntuisi vaikealle.

    Meillä tehdään arkena paljon keittoja ja pastoja (gluteenittoman spagetin kanssa). Avocadopasta on yksi kestosuosikki. Pitkään haudutettua lihaa tehdään usein viikonloppuisin ja broileriruokia olen yrittänyt opetella, kun mies tykkää. Keväällä tuli tehtyä paljon erilaisia risottoja. Niitä on niin helppo muunnella. Jostain syystä olin luullut niitä vaativiksi. En ymmärrä enää miksi.

    Mä kerään reseptejä ylös Kannen Alla blogissa (www.kannenalla.fi). Siellä ei oo mitään ihme kikkailuja, vaan ihan perushelppoja hommia. Käy kurkkimassa jos innostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie tykkään ruuanlaitosta viikonloppuisin, kun on aikaa. Viikolla kun tulee illalla 7 aikaan kotiin töistä niin mieluummin siivoisin tai ottaisin hyvän kirjan ja oikaisisin sohvalle ;). Heh, tuo ongelma ruuanlaiton suhteen on ihan itseaiheutettua.. sitten kun sen aloittaa niin eihän siinä tosiaan kauan mene.

      Pitääpä muuten tehdä joskus risottoa, siitä on jo monta vuotta kun viimeksi tein.. ja pitääpä mennä kurkkaamaan, ehkäpä uudet reseptit sais ruuanlaitto innostuksenkin nousemaan ;) Kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Meilläkin ainakin itse otan töihin aina evääksi edellisen päivän ruokia ja tästä syystä tykkäänkin monesti tehdä laatikko ja pataruokia, koska ne ovat yleensä myös maukkaita seuraavana päivänä otettavaksi töihin mukaan. Esim. jauheliha-viipaleperunalaatikko on todella helppo ja nopea ja vaihtoehto makaroonilaatikolle. Erilaiset risotot ovat myös täällä mieleen ja myös tuiki tavallisia keittoja ( jauheliha,makkara) tulee tehtyä ja niistä yleensä riittää vielä töihin otettavaksi. Mutta toisinaan kiva tehdä jotain muuta kuin sitä tavallista niin silloin tulee tehtyä esim. omatekoista pizzaa ja texmex-ruokaa. Olen myös löytänyt uudestaan puurot, jotka sopivat myös ruokapöytään esim. voileipien ja mehukeiton kera. Toivottavasti sait tästä jonkunlaista inspistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho huomasinkin että että perunalaatikko sinulla näyttikin jo olevan listassasi...:)

      Poista
    2. Joo mie teen kans just siks paljon laatikkoruokia, ne on helppo laittaa myös pakastimeen valmiiksi annoksiksi. Risottoa pitääkin tehdä joku päivä!

      Keittoja mie teen tosi tosi harvoin, nyt maanantaina tein itseasiassa jauhelihakeittioa ilman perunaa ja tuli tosi hyvää. Mut keitto on sit sellainen iltaruoka meillä. ja pinaattikeitto kans..

      Totta tosiaan, tekeehän sitä aika monipuolisesti kaikkea kun tarkemmin miettii.. ehkä se ruuanlaitto tuntuu vain niin työläältä iltaisin kun tulee töistä kotia. Tekisi mieli vain ennemin olla öllöttää ;).

      Kiitos inspiksestä, eiköhän se ruuanlaitto innostus tästä nouse ;)

      Poista
  3. Osaa noista voi ainakin tehdä sadalla eri tyylillä ja näin ollen vaihtoehdot lisääntyy. Esim perinteisen keitetyn riisin sijaan riisin voi valmistaa kasvisten kanssa uunissa kanojen alla, tulee maukkaampaakin :) myös kana tai kinkkukiusaus on helppo tehdä suikalekasviksista ja -perunasta sekä eri tavoin maustetuista lihoista. Murekkeen sisään voi "leipoa" esim hernemaissipaprika-sekoituksen ja vaikka tuorejuustoa, nam! Myös jos keittää yhdeksi päiväksi lisukkeeksi ison satsin vaikkapa perunaa ja porkkanaa, saa seuraavana päivänä jämistä parempaa kun pilkkoo ne ja paistaa pannulla sekä maustaa esim grillimauste-sekoituksella. Meillä myös suosiossa on ihan perinteinen jauhelihakeitto, jota en bongannut listaltasi.
    Siinä muutamia perusniksejä helpottamaan arkiruokien laittoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo tehnykkään kana tai kinkkukiusausta, listalle siis ja hei kiitos paljon ideoista! Nythän mulle on syksylle jo monta uutta reseptiä testattavaksi ;).

      Heh, vuosi sitten tein niiin usein makaronilaatikkoa et sen tekeminen oli puoli vuotta kiellossa ;D

      Poista
  4. Erilaiset wokit on superhelppoja. Samoin salaatit ja kasvissosekeitot. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä kans seuraavaksi, kasvissosekeitto onkin unohtunut täysin :) Kiitti vinkeistä!

      Poista
  5. Uunijuurekset on superhyviä, jos ne maustaa fondilla kunnolla. Ja kun tekee pellillisen, siitä riittää lisäkkeeksi kahdeksi päiväksi.
    Ruoanlaitto ei myöskään ole mun lempparijuttu, joten helppous ennen kaikkea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiireessä sitä tekis mielellään kaikkea muuta, mulle riittää ihan yks lämminruokapäivässä mut sit kumminkin pitää tehdä seuraavaksi päiväksi jotain töihin.. Helppoa ennenkaikkea viikolla :).

      Pitääpä testata noita uunijuureksia, kuulostaa hyvältä!

      Poista
  6. Perussetillä tääläkin mennään. Eilen tein 5 henkiselle perheellemme porkkanakeittoa. Kaikki tykkäsivät :) Nopeasti valmista ja sitäkin voi muunnella erinmakuiseksi. Toinen mitä me teemme esim.sunnuntaisin on pannupizza. Ohjeen löysin Jamie Oliverin 15minuutin ruoat. Siinäpä onkin ihania ja helppoja ohjeita.
    Ja sitten vielä joskus teen "talon erikoista". Kaikki jämä perunat paistan, laitan mukaan joko lihapullia/nakkeja/kananmunia ja vähän makaronia sekaan. Eli melkein kuin pyttipannua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen keitto mikä ois myös herkullista, mut en oo koskaan tehnyt, on tomaattikeitto. Voi vitsit, pitääpä kaivella reseptejä, jospa sitä innostuis..

      Kiitos Kirsi idiksistä!

      Poista
  7. Meilläkin kala-allergia (ja maito ja kananmuna). Pyttipannu on meillä aika yleinen, siihen kun voi heittää lähes mitä vain. Keitän peruonoita aina niin paljon, että seuraavana päivänä niistä voi tehdä joko tuota pyttipannua tai paistettuja perunoita... Jossain vaiheessa ajattelin että teen kerran viikossa jotain uutta ja ihmeellistä, mutta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitetyt perunat ei maistukkaan enää niin hyviltä seuraavana päivänä, tosiaan paistamalla sais vähän uutta. Joo miekin oon yrittänyt vaikka mitä ruokalistaa jne, mut ei ne toimi kun pari päivää ;)

      Poista
  8. Löysin ensimmäistä kertaa blogiisi! Miten en olekaan törmännyt aiemmin? Mutta joo, sama ongelma. Periaatteessa tykkään ruuanlaitosta, mutta käytännössä en ehdi enkä muista suunnitella ruokia etukäteen. Kaupassa hädissään ostaa aina samoja aineksia ja lopputuloskin on yllättäen aina sitä samaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit ja tykkäsit :).

      No sepä se, kaupasta ostaa aina vaan ne samat jauhelihat ja kanasuikaleet. Ja kun tekee ruokaa niin perunat on loppu jne. Meillä ei ruuasta tule yleensä koskaan hävikkiä, ostan vain tarvittavat ja käyn vaikka sit joka pv jotain lisää töistä tullessa..

      Yritin joskus ruokalistaakin et tulis tehtyä monipuolisemmin, mut ei toiminut kun ehkä sen kaks päivää :). Kesällä oli helppoa kun nälän tullen viskasi makkarat grilliin ja vähän salaattia lisukkeeksi ;).

      Poista
  9. Sama täällä....huoh. En keksi enää mitään ruokia ja tylsäksi käy! Oletko kokeillut sitä avocadopastaa?? Mä haluan kokeilla sitä seuraavaksi ;))!

    HALIT Heini <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt mie oon saanut näistä kommenteista paljon uusia ideoita! Ehkäpä sitä taas innostuu.. En oo muuten kokeillut, kun musta se kuulostaa hmm. ei hyvältä ;). Mut joo voishan sitä kokeilla :).

      Samoin S ♥

      Poista
  10. Oi kun kaunis keittiö ja koti. Ihania kuvia!
    Kala tuli ensimmäisenä mieleeni, mutta sehän ei käynytkään. Pähkäilen itse samojen asioiden kanssa päivittäin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos A <3. Uunilohi on ihan yks mun lemppariruoka, mutta niin harvoin tulee syötyä.. Heh, jospa sitä nyt innostuis kun tuli paljon uusia ruokaideoita ;).

      Poista
  11. Tuo on niin totta, että helposti jämähtää helppoihin ja tuttuihin ruokiin. Meillä ne on nämä: makaronilaatikko, lasagne, mannapuuro, riisipuuro, tortillat, pinaattiletut ja nakit, jauheliha-perunasoselaatikko, uunipellillinen pizzaa, nakkikastike, The avokadopasta, kanakastike ja erilaiset ruokaisammat salaatit ja suolaiset piirakat, joihin voi heittää, mitä kaapista sattuu löytymään. :)

    Suosittelen erityisesti tuota avokadopastaa. Kerran kokeiltuani siitä tuli kerralla meidän perheen suosikkiarkiruoka. Ohjekin on ihan superhelppo ja nopea!

    Kiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, joka viikko samat laatikot ja lihapullat ;). Kyllähän sitä vähemmästäkin kyllästyy. Muutama muukin on suositellut tuota avokadopastaa, ehkä se on kokeiltava vaikkei nimi kuulosta ollenkaan houkuttelevalta ;). Kiitos vinkeistä Kiia!

      Poista
  12. Oon tehny lähiaikoina tosi nopeita mutta aika hyviä ruokia. Esimerkiks pikapizzoja niin, että pohjana on tortillalätty. Siihen sitten täytteet, ja jos laittaa valmista juustoraastetta niin on nopeeta! Toinen helppo ja hyvä on tämä: Paista jauheliha, sipulia (joskus myös maissia) vähän chiliä ja salsakastiketta ja tottakai suolaa. Sitten laitan lautaselle tortillasipsejä, sen päälle jauhelihaa, ja syödään salaatin kanssa. Sitä söisin vaikka joka päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuita pikapizzoja oonkin joskus tehnyt, miten sitä ei muistakkaan silloin kun ei keksi mitään mitä tekis.. Ja hei tuo kuulostaa niin herkulliselta, pakko testata heti! Kiitti paljon :)

      Poista
  13. Samat reseptit pyörii jostain syystä jaksoittain itselläkin ja tuntuu ettei kesi mitään kivaa vaihtelua. Sitten saattaa muistaa jonkun vanhan jutun ja kokeilee taas sitä. Esim. kananjauhelihasta saa ihanaa keittoa ja nopeasti. Perunsipuliseosta ja hernemaissipaprikaa + kanaliemikuutio joukkoon, mausteiden kera :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ookkaan tehnyt koskaan mitään kananjauhelihasta! Voi että, nythän mie sainkin paaaljon uusia ideoita! Kiitos teille kaikille näistä kommenteista! :)

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.