14 joulukuuta 2014

14. JOULUINEN PAVLOVA



Leivoin eilisiin tyttöjen pikkujouluihin jouluista pavlovaa. Näistä tuli niin herkullisia, joten tässä ohje:

marengit:
6 kananmunan valkuaista
4 dl tomusokeria

Mittaa ainekset kulhoon ja vatkaa noin 10-15 min, niin että seoksesta tulee todella jämäkkää ja kiiltävää. (Vatkaan aina yleiskoneella) Piirrä leivinpaperille samankokoisia ympyröitä ja pursota massa. Paista 100 asteessa (kiertoilma) noin 90 min.

täyte:
kermaa vaahdotettuna sekä 
rahkaa.

koristeeksi karpaloita pakkasesta, pensasmustikoita, granaattiomenaa sekä joulupiparin murusia.


Herkullista sunnuntaita!

16 kommenttia:

  1. Pavlova granaattiomenalla on meillä nykyään se perinne joulukakku ja joka kerta se katoaa parempii suihin. Pavlova on vain niin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Granaattiomena on niin hyvää, ekaa kertaa nyt ostin ja ihastuin :).

      Poista
  2. Nämä ovat todella hyviä - teen näitä joka joulu ja juhannus.
    Hienot kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miekin tein kesällä useasti eriversioilla, pitäis tehdäkin useammin kun on niin helppoa! Kiitos Mia :)

      Poista
  3. Voi nam, miltä näyttävät ja kuulostavat:P

    VastaaPoista
  4. Todella herkulliset kuvat! Garanaattiomenasta tuli meilläkin pari vuotta sitten suosikki. Erityisesti salaateissa ne antavat kivasti makua ja väriä. Täytyypä kokeilla tehdä Pavlovaa pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne! Mie ostin nyt ekaa kertaa granaattiomenaa ja ihastuin heti! Pitääpä kokeilla salaattiin ensi kerralla.

      Poista
  5. Kiitos vinkistä, nayttävät ja kuulostavat todella herkullisilta!
    T. Pavlovan ystävä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä ;). Vielä olisi muutama jääkaapissa... iltapalaksi ;)

      Poista
  6. Oi näyttää ihanalta! Tämä kyllä sopisi hyvin joulupöytään, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  7. Ihana repesti, tätä on pakko kokeilla!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, helppoja ja niin herkullisia :)

      Poista
  8. Kuinka kauan noi säilyy hyvänä täytettyinä? Jos laittaa täytteen iltapäivällä, niin onko se iltaan mennessä jo ihan pehmenny se marenki? Aion viedä näitä joulupöytään sukulaisille, olis kiva tehdä valmiiksi jo kotona, mutta jälkiruuan aika on kuitenkin vasta illalla myöhemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, en tiiä tuleeko vastaus jo myöhässä... mut tosiaan tein nuo tyttöjen iltaan aamulla ja illalla vasta syötiin.. oli marenki jo pehmennyt täytteen alla, mut maistui silti yhtä hyvältä ;). Vaikeampi tietty saada irti alustasta.. Ja sit kotona syötiin seuraavana päivänä loput... ja yhtä kauniina ne pysyy, marenki vaan pehmiää aika nopeaan!

      Varman päälle jos haluat ottaa niin kannattaa koristella vasta ennen syöntiä! Tein kotiin jouluaatoksi ja koristelin vasta sitten siellä ennen kahvia.

      Mukavaa Tapaninpäivää!

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.