10 kesäkuuta 2016

HELPPO RAPARPERIPIIRAS


Raparperimehusta jäljelle jääneistä pehmenneistä raprpereistä tein täytteen rahkapiirakkaan. Lisäsin vähän vettä, sokeria ja perunajauhetta. Keitin hetken ja sose oli valmista. Tässä vielä ohje todella helppoon, kaikki sekaisin rahkapiirakkaan.

Pohja:
100 g voita sulatettuna
1 1/2 dl sokeria
1 muna
1 dl kermaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki ainekset puuhaarukalla ja laita voideltuun irtopohjavuokaan (pohjalle leivinpaperi).

Raparperitäyte:
noin 5 dl keitettyä raparperia, 1 dl vettä, 1 dl sokeria ja ruokalusikallinen perunajauhoja. Keitä vähänaikaa ja kaada pohjan päälle.

Täyte:
1 prk rahkaa
1 dl kermaa
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki keskenään ja kaada vuokaan.

Paista 225 asteessa noin 30 min.

Tykätty ja helppo piiras!

3 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä, näyttää maukkaalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on niin paras piirakan ohje.. äidiltä saatu. Yleensä olen tehnyt normi piirakkavuokaan, mut nyt tein irtopohjavuokaan tuon raparperitäytteen takia.

      Poista
  2. Ai miten ihania kuvia, nam.

    VastaaPoista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.