17 heinäkuuta 2016

VIIKON VIIMEINEN

Aurinkoista sunnuntaiaamua!


 Viikonlopun hitaat ja herkulliset aamupalat. Tuoreet vadelmat ovat olleet tämän kesän hitti. Näitä pitää pakastaa talveksikin. Voiko parempaa olla?


Ensiksi vesisateessa kukkapenkin kuokintaa ja sen jälkeen vaahtokylpyyn poreammeeseen kynttilän valossa. Todella rentouttavaa.. jatkossa useammin.

Aloitin tällä viikolla muovin kierrättämisen. Joten sekajätteeseen menee oikeastaan vain biojätettä, noloa myöntää, mutta en ole vielä innostunut kompostista pihamaalla.. Kuulostaa niin työläältä. Kimppa naapureitten kans houkuttelisi enemmän.


Kummitytön synttärit ja toisen kummitytön rippijuhlat. Joten yhtä juhlaa tämä viikonloppu. Kesän lempimekko päälle ja korot jalkaan.

11 kommenttia:

 1. Voi toi oliskin hirveen hyvä idea yhteinen komposti naapurin kans, onnistuskohan se ?
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä siis ihan tarjotaan tuolta "jätefirmasta" biokimppaa, eli ei siis mitään yhteistä kompostoria vaan siis astia johon viedään biopussissa tavara. Vähän niinkuin kerrostalossa asuessa esim. Sehän ois musta vallan mainio! Huoleton...

   Poista
 2. Aivan ihanat kuvat! Siis niin kauniit <3

  VastaaPoista
 3. Lämpökompostori ei muuten ole ollenkaan työläs. Ainakin meillä se toimii ihan sujuvasti niin, että yläpäästä tavaraa sisään ja alapäästä ulos. Talvella se toki jäätyy, mutta keväällä se hyrähtää käyntiin ihan itsestään. Kimppa naapurin kanssa aiheuttaa vaan luultavasti tappelua kun toinen laittaa liikaa kuiviketta ja toinen liian vähän tms...

  Mä taas en ole niinkään innostunut tuosta muovinkeräyksestä, kun ohjeissa sanoo, että muovin pitäisi olla puhdasta. En todellakaan ala huuhdella pesuainepulloista kaikkia jämiä pois tai tiskata marganriinirasioita. Miten ruokaöljypullon edes saisi puhtaaksi? Joten meillä taas menee sekajätteeseen lähinnä muovia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuullut tutuiltani ettei ne talvella toimi.. haluan huolettoman ja niin ettei mun tarvii kun kantaa sinne biojäte... Niin täällä ainakin tarjotaan biokimppaa tuolta jätefirmasta ja siis et vaikka 4 naapuria ottaa yhteisen lootan ja sinne viedään biopussit. Ei musta riitaa tuosta saa aikaseksi :D. Pitäisi nyt käydä kyselemässäkin haluaisiko kukaan naapureista lähteä..

   Joo siis mie ainakin vaan huuhtelen esim jogurttipurkit ja lihapaketit.. silloinhan ne mielestäni on puhtat. En mie tiskiainetta käytä.ja aikapaljon tulee muoviroskaa pusseista, hedelmälaatikot, wc-paperipakkaukset yms. puhdasta roskaa. Niin mielelläni ne sit kiikutan sinne.

   Totta, kaikki tyylillään kierrättää :)

   Poista
  2. Nii joo, jätefirma vaan tuo biojäteastian jota ne sitten tyhjentää! Mä aattelin kimppakompostoria. Juu, kimppajäteastian kanssa ei pitäisi tietty olla mitään ropleemaa kunhan jokainen maksaa osuutensa :-)

   Poista
 4. Ihania kuvia! Marjoja kulutetaan täälläkin päivittäin, onneksi nyt saa tuoretta!
  Olen miettinyt tuota muovin kierrättämistä, mulla tulee aika paljon muoviroskaa. Mutta mistä sille löytää tilaa, kun pienenpieni roskiskaappi on jo aivan täynnä (seka, bio, pullot, lasi, kartonki)??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu ja niinpä, pitäisi käydä vielä mustikoita metästä kattomassa. Oon keränny roskiskaappiin.. mut se vie todella paljon kyllä tilaa.. Me viedään niin usein pahvit, lasit ja metalli pois, että sopii siksi kaappiin.

   Poista
 5. Ihania kuvia ja ihanan kuuloinen viikonloppu sinulla! Meillä suunnitelmana kompostin hankinta. Toiminta talvella minuakin vähän arveluttaa, ilmeisesti sinne tarvitsisi tulla riittävästi tavaraa, jotta lämpö pysyisi yllä. Näin joku mulle sanoi, mutta perehtymiseni on vielä kesken. Tuollainen jäteyhtiön tarjoama palvelukin kuullostaa kyllä hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Minna-Liisa :). Tuo biokimppa ois niin kätsä mut muutamalta naapurilta kun kysyin niin ei taideta tuosta kierrättämisestä olla niin innostuineita. Outoa mielestäni, mut pitää viel yrittää :).

   Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.