04 lokakuuta 2016

PARASTA PIIRAKKAA


Täällä on taas leivottu ja herkuteltu. Yksi mun bravuuri on porkkanapiirakka. Se ei petä koskaan ja on nopeaa tehdäkin, kun raastaa kerralla enemmän porkkanoita ja pussittaa valmiit raasteet pakkaseen.

Tällä kertaa otin muutaman palan sydänmuotilla ja tarjoilin kinuskikastikkeen ja vadelmien kanssa. Täydellistä!

Tässä muuten vielä ohje, jos herkkuhammasta kolottaa:

Pellillinen porkkanapiirakkaa:

4 munaa
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 tl suolaa
2 tl kanelia 
2 dl öljyä
225 g porkkanaraastetta 

Vatkaa munat ja sokeri. Lisää jauhoseos ja sekoita. Lisää taikinaan porkkanaraaste ja öljy ja sekoita kevyesti tasaiseksi.

Paista 225 asteessa, testaa kypsyys tulitikulla, en muista yhtään kuinka kauan pidin uunissa..

Kuorrute:
100 g pehmitettyä voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 3/4 dl tomusokeria 
2 tl vaniljasokeria

Päälle mantelirouhetta

Laita kaikki aineet kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Levitä sitten jäähtyneen tortun päälle.

Herkullista tiistai-iltaa!

10 kommenttia:

  1. Nam, tää on mun lempparia! Yhden olen jo tänä syksynä leiponut ja ainekset toiseen odottavat kaapissa. :) Aivan ihanan herkullisia kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tämä on mieheni lempparia :). Just mietin kans et pitäisiköhän viikonlopuksi tehdä, nyt vaikka kakkuna.. Kiitos Jenni :)

      Poista
  2. Nams. Mä rakastan porkkanakakkua. Näitä voisinkin kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä parasta, voiskin ens kerralla tehdä irtopohjavuokaan, laittaa vähän enemmän öljyä (oon alkuperäisestä ohjeesta pienentänyt tuota öljynmäärää..) Suosittelen :)

      Poista
  3. Oi , porkkanakakku onkin niin hyvää<3

    https://harrietgripenberg.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, pitäisköhän leipoa taas viikonlopuksi kun tulee vieraitakin! Ihanaa syksynjatkoa :)

      Poista
  4. Voi ei miten kauniita näistä tuli! just kun tänä aamuna kirjoittelin, että en oo ehtiny kokkailla niin nyt nää kuvat nähtyä tekee kyllä taas mieli omaan keittiöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla sydänmuotilla tulee niin söpöjä :). Just sopivia suupaloja! No niin nyt vaan leipomaan!

      Poista
  5. Oi nam! Porkkanakakku on yksi ehdottomista suosikeistani! Niin kauniit kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin parasta on kyllä! Kiitos Anu ja aurinkoista torstaita!

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.