17 joulukuuta 2017

MIKÄ TEKEE JOULUNTUNNELMAN?



Mikä tekee joulutunnelman? Tässä muutamia minulle tärkeitä asioita:  

 

Yhdessä olo 

 

Tärkeintä on yhdessä olo ja rauhoittuminen perheen kesken. Kyläilemme joulunaikaan vanhempiemme luona, mutta vietämme myös aikaa yhdessä kotonamme. Nukumme pitkään, käymme yhdessä kävelyllä koirien kanssa, nautimme hitaita aamuja ja käymme vaikka aamusaunassa. Teemme sitä, mitä arjen kiireessä emme ehdi tai olemme vain tekemättä mitään.


Lahjojen antaminen

 

Minulle tärkeintä on lahjojen antaminen ja paketointi, ei lahjojen saaminen. Ostin lahjat kummilapsillemme jo marraskuussa. Haluan ostaa lahjat rauhassa ennen joulun ostos ryysistä. En tykkää kierrellä kaupoissa laisinkaan jos siellä on tungosta ja siksi hankinkin lahjat hyvissä ajoin tai tilaan netistä. Me emme miehemme kanssa osta toisillemme lahjoja tai saatan kyllä ostaa jotain pientä miehelleni. Tosin me käymme lähes joka vuosi alkuvuodesta jossain lämpimässä ja se onkin täydellinen yhteinen joululahjamme.  Sisarusten kesken arvoimme perinteisesti kuka hankkii kullekin joululahjan.

 

Jouluaatto

 

Jouluaattona me sisarukset perheinemme kokoonnumme osittain vuorovuosin ja osittain joka vuosi vanhempien luokse. Jännitystä ilmassa nimittäin joukossa on joka joulu ollut niitä pieniä jotka kovasti odottaa joulupukin saapuvan. Jouluruoan valmistamme yhdessä äidin apuna, joka on kyllä niin loistava kokki. Ja yleensä aina paikalla on reilu 25 henkilöä. Se tunnelma. Yhdessä olo, ulkosaunassa joulusaunassa käynti, haudoilla käynti ja jos ehtii niin joulukirkossa käynti. Herkullinen ja niin täyttävä ruoka. Riisipuuro jouluaattoaamuna. Kaikki kakut ja leivokset suklaita unohtamatta. Joka joulu olemme tehneet myös palapeliä yhdessä.
  
 

Kukat ja kuusi

 

Meillä joulunsisustuksen tuo joulukuusi ja valkoiset joulukukat. Tänä vuonna meinasin joulunpyhiksi tehdä isomman rönsyilevän kukka-asetelman sohvapöydälle. Muutoin hyasintit ja havut saavat kuusen lisäksi tuoda joulutunnelmaa. Joulukoristeina on muutama tähti ikkunalla sekä joulukuusi joulupalloineen, joka onkin tänä vuonna jo joulukuun alusta saakka tuonut juhlavuutta ja tunnelmaa kotiin. Tästä aion ottaa perinteen ja tuoda kuusen sisälle aina joulukuun alussa.


Rentoutuminen 

 

Nautin joulusta ja sen tunnelmasta koko joulukuun. Kuuntelen jouluradiota aamusta alkaen, silloin kun jumppaan, työskentelen tai hyörin keittiössä. Rentoudun sohvalla kirjan parissa ja olenkin lukenut erityisen paljon tänä vuonna. Juon kupillisen höyryävää glögiä tai herkullista joulukahvia muutaman marmeladin kanssa. Askartelen joulukortteja tai pieniä piparkakkutaloja. Teen sitä mikä rentouttaa eikä aiheuta stressiä. Tosin en ole kyllä muutenkaan stressaavaa sorttia, osaan ottaa rennosti ja nauttia joulun kauneudesta. Eilen leivoin piparkakkuja yhdessä nelivuotiaan yövieraan kanssa ja lopuksi tietenkin koristelimme ne ja ensi viikolla ajattelin käydä joulukonsertissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.