Tässä tulee resepti kesän helpoimpaan mansikkakakkuun! Tai mustikkakakku. Aikaa menee noin
15 minuuttia taikinan tekoon ja pohjien paistamiseen yhteensä. Eli nopeaa kuin
mikä. Alkuperäinen ohje, mitä hieman muokkasin, on tämän kevään yhteishyvä-lehdestä.
Tarvitset:
1 pss (100 g) mantelilastuja
100 g voita
3 rkl gluteenitonta jauhoa
2 rkl kauramaitoa
1 dl ruokosokeria
1 rkl siirappia
Pilko voi kattilaan ja lisää muut aineet sekaan. Kuumenna sekoitellen ja
anna kiehahtaa noin puoli minuuttia.
Jaa taikina neljäksi pyöreäksi levyksi kahdelle pellille. Huom. leviää
paljon uunissa. Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin
irrotat leivinpaperista. Kokoa kakku juuri ennen tarjoamista, että levyt ovat
rapeita. Täytteeksi käy esimerkiksi kaurakerma tai vegejäätelö sekä tuoreet
marjat. Koristele lopuksi kakku vaikkapa tuoreilla mansikoilla ja syötävillä
kukilla.
Tein nyt minikakkuja ja kokosin yhdestä pyöreästä kakkupohjasta aina
yhden kakun leikkaamalla sen neljään osaan. Täytteeksi laitoin
vaniljakaurajäätelöä sekä mustikoita pakkasesta. Ja oli niin herkullista!
Villa H:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.