23 joulukuuta 2019

TÄNÄ JOULUNA

Villa H, koirat, joulu, joulukuusi


Tämä joulu on aivan erityinen joulu. Tämä joulu on ensimmäinen joulu tyttäremme kanssa perheenä.  Ja on kiva luoda omia perinteitä niiden olemassa olevien perinteiden rinnalle. Joulupäivänä me paistamme joulukinkun ja syömme jouluruokaa kotonamme. Niitä ruokia mitkä on parhaita, eli kinkkua, karjalanpiirakoita ja lanttulaatikkoa.

Villa H, koirat, chihuahua, olohuone


Joka aamu aamupuuroa syödessä katsomme ylen joulukalenteria. Puuroa odotellessa hyräilemme tunnusmusiikkia. Vaikka toinen ei joulusta vielä paljon ymmärrä, kuuluu aina ”tonttu”.


Villa H, tänä jouluna, joululahja, joulukuusi,


Kuusen alla on ollut jo muutaman viikon joululahja meiltä hänelle.  Muutamia kertoja hän on käynyt pakettia katsomassa ja kantelemassa, mutta muutoin saa paketti olla rauhassa kuusen alla. Ihan kuin sen kuuluisi siellä ollakin.

Villa H, koirat, chihuahua, olohuone


Haluamme kasvattaa tyttäremme siihen, että jouluna tärkeintä ei ole lahjat. Hän saa paketin, ehkä kummeilta kanssa. Hänellä on kuitenkin kaikkea, mitä tarvitsee. Jouluna saa jotain pientä. Tärkeintä on se yhdessä oleminen ja muuten joulun tunnelmasta nauttiminen.

joulu, Villa H, tänä jouluna, joulukuusi, libanoninsetri


Meillä on vietetty oikeastaan koko joulukuu todella rauhallisesti. Joulunalusaika on ihanaa aikaa, ei kiirettä eikä hoppua. Iltalenkillä on ihana ihastella naapuruston kauniita jouluvaloja ja ikkunoista näkyviä joulukuusia valoloistossaan. Kuunnella aamusta iltaan joululauluja. Aion ulkoilla, lukea ja syödä vähän herkkujakin sekä tietysti leikkiä ja lukea A:n kanssa.

  Villa H:

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja samoin sinne koko perheelle <3

   Poista
 2. Ei liity millään tavoin tekstiisi, mutta onko teillä ollut käytössä kantoreppua. Jos on, niin minkä merkkinen ja onko ollut hyvä kokemus? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ja on vieläkin lainassa siskoltani Manduca merkkinen kantoreppu. Oli kyllä ehdoton hakumatkalla. Käytin kaikki kaupaan kävelyt ja retket kantoreppua niin että A oli edessä. Oli kyllä ehdoton siellä. Turvallinen ja samalla lapsi saa olla aivan lähellä. Lentokentillä myös todella hyvä! Alkuun vielä kotona käytin kun siivosin, mutta nyt kun rytmi on löytynyt niin imuroin kun A on terassilla päiväunilla.

   Poista
 3. Kiitos paljon vastauksesta! ��

  VastaaPoista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.