26 maaliskuuta 2022

LASTENVAATEKAAPILLA

Toimin Gugguun Trendsetterinä kevätkauden ja kuvissa olevat vaatteet on saatu kaupallisena yhteistyönä.Millaisia vaatteita suosin A:lla?

Tykkään pitää trikoopaitoja, collegepaitoja ja puseroita joissa on jotain röyhelöä, pitsiä, rusettia tai muuta tyttömäistä juttua ja leggingsejä. Toisinaan neuleitakin, mutta ne ovat jääneet vähemmälle käytölle. Ja ihania mekkoja totta kai, koska A haluaa olla prinsessa. Suosin vaatteita joissa on mukava leikkiä ja touhuta ja jotka ei hierrä, kutita tai paina. 

 


Minkä värisiä vaatteita tyttären kaapista löytyy?

Alkuun ostin pääasiassa yksivärisiä valkoisia, mustia, harmaita, roosaa, vaalean- ja tummansinisiniä ja beigejä vaatteita. Nyt on värimaailma lisääntynyt violetin ja vaaleanpunaisen erisävyihin ja erikuosisiin vaatteisiin. A:n lempiväri on tällä hetkellä violetti ja totta kai hän saa sitten mieleisiä vaatteita.

Tykkään että vaatekaappi koostuu väreistä mitkä sopii vähän kaikki keskenään ja vaatteita on helppo yhdistellä miten päin tahansa. 

 


Mistä ostan lastenvaatteet?

Tilaan lähes kaikki lastenvaatteet netistä, toisinaan ostan reissussa ollessa, mutta täällä käyn todella harvoin kaupungilla. Tilaan vaatteita monesta eri nettikaupasta, sieltä mistä mieleisiä löytyy. Esimerkiksi Gugguu, Zara, Kaikukids, Kaiko, Reima, Babyshop, Stockmann, Mango, Zalando jne.

Lähes kaikki A:n trikoopaidat olen ostanut Gugguulta, koska sieltä löytyy kauneimmat ja istuvimmat paidat arkikäyttöön. Puserot ja mekot monesti tilaan Zarasta tai Mangosta, Leggingsit on Gugguun, Kaikon Marmar Copenhagenin tai Lil Atelierin. Ulkovaatteet Reiman, Gugguun ja Kulingin.

 


Kuinka paljon rahaa lastenvaatteisiin menee?

Pyrin pitämään vaatteiden oston kohtuullisena. Niin että vaatteita on viikon jokaiselle päivälle ja muutama ylimääräinen asu. Pesen pyykkiä kerran viikossa, niin tykkään että vaatteita on sen verran että aina löytyy puhtaat vaatteet kaapista, mutta ettei asuja ole niin paljon että vaatteita jäisi käyttämättä. Lapset kasvavat niin nopeasti, että välillä tuntuu että vaatteet menee hetkessä pieneksi. Ja opin kantapään kautta ettei kannata juuri sopivia vaatteita ostaa, vaan enneminkin hieman sitä kasvuvaraa, kun ne vaatteet kutistuvat hieman eka pesussa ja lapset kasvavat mielestäni liian nopeasti. 

Mutta miten paljon rahaa kuluu, niin sitä en ole laskenut, varmasti aika paljon. Lastenvaatteet on kyllä minusta aika kalliitakin ja osa vaatteista ei kestä kuin yhdellä lapsella. Mutta sitten taas onneksi osan saa myytyä eteenpäin.

 


 

Onko meillä erikseen päiväkoti ja ”kyläily”vaatteet?

Meillä ei ole erikseen vaatteita päiväkotiin ja muuhun vapaa-aikaan. Samat vaatteet ovat käytössä joka paikassa. A:n mekotkin on sellaisia mitä voi käyttää niin arkena kuin juhlana. Ja koska hän rakastaa mekkoja, varsinkin jos helmat pyörii, hän saa niitä laittaa halutessaan päiväkotiin totta kai myös.

 

 

Saako lapsi itse päättää asun?

Kyllä saa. Minä ostan ja valitsen vaatteet ja A saa halutessaan valita vaatteet mitä haluaa pukea. Kun kaapissa on vain mieleisiä vaatteita, niin kaikki tulee käytetyksi. Joskus saatan kysyä kahdesta asusta, kumman asun haluat pukea päälle? Joskus taas nostan illalla valmiiksi asun, minkä hän aamulla pukee päiväkotiin päälle.

 

Villa H:

Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus monine hyvine ideoineen. Noille vaatemerkeille minäkin nostan peukkuni. Osa vähän kalliimpia, mutta laatu maksaa aina. Tuo hyvä idea, ettei liikaa osta vaatteita koska niitä joutuu usein uusimaan. Sekä vaatteiden yhteensopivuus keskenään. Senni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Ja joo, laatu maksaa ja toisaalta kun ei osta liikaa, ei ne vaatteet sit tule niin paljon yhteensä maksamaan. Ihanaa keskiviikkoa!

      Poista


Kiitos kommentistasi ♥ Villa H –blogiini. Jos sinulla on postaustoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan.